MIHAJLOVIĆ: Srbija ovo ne zaslužuje
Foto: Fonet

Bivši selektor čeka odluku UEFA i FIFA

MIHAJLOVIĆ: Srbija ovo ne zaslužuje

Fudbal -
Italijani se trude da izmire Srbe i Albance, pa je Lacio pred kamere doveo Đorđevića, Bastu, Canu, Berišu i Strakošu da bi fotografijama dokazali zajedništvo u njihovom klubu

Trener Sampdorije i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je ono što se dogodilo na meču između Srbije i Albanije u Beogradu razočaravajuće.- Moja zemlja ne zaslužuje ovo. Gledao sam utakmicu, navijao sam za svoju zemlju, a ono što se dogodilo je razočaravajuće. Fudbal mora ostati fudbal, iako, nažalost, u igri postoji upliv i drugih stvari koje nisu na terenu. Ajde da vidimo šta će odlučiti UEFA i FIFA. Zvali su meŽalim što se to desilo jer većinu igrača poznajem, a neki su me zvali posle utakmice. Kad sam predvodio Srbiju na meču s Hrvatskom, sve je išlo kako treba, osim rezultata, jer su akteri preuzeli svoj deo odgovornosti - rekao je Mihajlović italijanskim medijima.Rimska naredbaItalijanski Lacio nije prepustio mirenje svojim Srbima i Albancima, već su ih okupili na jednom mestu i serijom fotografija poručili da u njihovim redovima vlada zajedništvo među Balkancima. Poštujući izreku da slika govori više od hiljadu reči, iz Formela su otišle fotografije s musketarskim „svi za jednog, jedan za sve“ rukovanjem Đorđevića, Baste, Cane, Beriše i Strakoše.- O svemu smo razgovarali još u Beogradu, a to smo uradili i pred drugima u svlačionici. Više sam nego siguran da ćemo ostati prijatelji i da se atmosfera ne može pokvariti. Ovde, u Laciju, ne postoji netolerancija - rekao je Đorđević.

Kao Boro i RamizRUKA RUCI ELSEIDA I NEMANJEDesni bek reprezentacije Albanije Elseid Hisaj pružio je ruku Nemanji Radonjiću, mlađem saigraču u italijanskom Empoliju. Uprava kluba želela je da pokaže navijačima kako u njihovim redovima nema političkih i nacionalnih tenzija i da sve što se dogodilo u Beogradu tokom meča između dva nacionalna tima nije otišlo dalje od Humske.Besnik HasiBORBA ZA ANDERLEHTCentarfor Anderlehta Aleksandar Mitrović, za razliku od srpskih „lacijala“, od Albanca redovno prima direktive, budući da mu je Besnik Hasi trener.- Između Mitrovića i mene nema nikakvih problema. To što se dogodilo bilo je u Beogradu, a mi smo u Briselu i borimo se za Anderleht - rekao je Hasi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track