MLADI UDARAJU NA ITALIJU I IRSKU: Ćurčić saopštio spisak za kvalifikacione utakmice
Foto: Saša Pavlić

Objavljena imena

MLADI UDARAJU NA ITALIJU I IRSKU: Ćurčić saopštio spisak za kvalifikacione utakmice

Fudbal -
Pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama mlada reprezentacija Srbije igra 5. septembra protiv Italije od 21 čas u Peskari, a takmičenje u Grupi devet završava četiri dana kasnije, utakmicom protiv Severne Irske u Portdaunu

BEOGRAD - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Italije i Severne Irske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.

Na spisku su golmani:

Marko Dmitrović (Ujpešt), Nikola Perić (Jagodina) i Predrag Rajković (Crvena zvezda).

Odbrambeni igrači: Marko Petković (Crvena zvezda), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Miloš Veljković (Totenhem), Bogdan Planić (Crvena zvezda), Aleksandar Filipović (Jagodina), Filip Stojković (Čukarički) i Nemanja Petrović (Partizan).

Fudbaleri sredine terena: Goran Čaušić (Eskisehir), Darko Brašanac (Partizan), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Srđan Mijailović (Kajzeri), Nemanja Radoja (Selta), Sergej Milinković Savić (Genk), Andrija Živković (Partizan), Slavoljub Srnić (Čukarički) i Filip Kostić (Štutgart).

Napadači: Aleksandar Pešić (Tuluz), Uroš Đurđević (Vitese) i Aleksandar Čavrić (OFK Beograd).

Pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama mlada reprezentacija Srbije igra 5. septembra protiv Italije od 21 čas u Peskari, a takmičenje u Grupi devet završava četiri dana kasnije, utakmicom protiv Severne Irske u Portdaunu, od 17 časova.

Srbija je odigrala šest utakmica u Grupi devet i sa 13 bodova zauzima prvo mesto na tabeli. Belgija ima isti broj bodova, ali utakmicu više, dok Italija na trećem mestu ima 12 bodova iz šest mečeva. Kipar je četvrti sa šest bodova iz šest utakmica, a Severna Irska je poslednja sa tri boda iz sedam utakmica.

Ćurčić: Ne žalim za igračima, A selekcija je prioritet

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da ne žali zbog činjenice da neće moći da računa na petoricu igrača u presudnim utakmicama protiv Italije i Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj, pošto su rezultati najjačeg nacionalnog tima prioritet.Ćurčić na gostovanjima u Italiji i Irskoj neće imati na raspolaganju Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića, pošto će se oni naći na spisku novog selektora A reprezentacije Dika Advokata za prijateljski meč protiv Francuske."Oduvek sam govorio da je A selekcija prioritet. Bitnije je da se kvalifikuje naš najjači tim, ali isto tako je mlada reprezentacija važna. Ovi igrači su pripremljeni i spremni da se iz Italije vrate sa pozitivnim rezultatom. Selektor Advokat je skoro preuzeo tim i želi da vidi sve igrače. Ostaje otvoreno pitanje da li će nam se priključiti posle meča sa Francuskom, ali pitanje je koliko mogu da pomognu", rekao je Ćurčić na konferenciji za medije u Fudbalskom savezu Srbije.On je dodao da je imao dosta problema oko sastavljanja spiska zbog povreda, dok je za meč sa Italijom suspendovan kapiten Marko Petković."Petorica igrača su u najjačem timu, a Spajić i Vitas su povređeni. Evidentno je da imamo dosta problema u odbrani zbog otkaza. Pred nama je veliki posao, ali ne sumnjam da će ovi momci dati sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat u Italiji i Irskoj koji bi nas odveo u baraž", naveo je Ćurčić.Srbija se nalazi na prvom mestu sa 13 bodova u kvalifikacionoj grupi za EP u Češkoj 2015. godine, a plasman u baraž im garantuje pobeda nad Italijom."Italija ima dobar tim, disciplinovani su i među nama nema nepoznanica. Želim da vidim njihov spisak i da li će igrati Domeniko Berardi, pošto je imao problema sa povredom. Oni su pod većim pritiskom jer ih samo pobeda održava u životu", zaključio je Ćurćić.Srbija će prvi meč protiv Italije odigrati 5. septembra u Peskari od 21 sat, dok je četiri dana kasnije na programu utakmica protiv Severne Irske u Portdaunu od 17 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track