MOJES: Hteo sam da dovedem Ronalda, Bejla i Fabregasa u Junajted
Foto: Reuters

Klub mu nije dao previše vremena

MOJES: Hteo sam da dovedem Ronalda, Bejla i Fabregasa u Junajted

Fudbal -
Znali smo da je potrebno vreme da se naprave promene i bili smo na putu da ih učinimo. Ipak, mislim da mi nisu dali dovoljno vremena ni za uspeh ni za neuspeh, rekao je škotski stručnjak

LONDON - Bivši menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da mu čelnici kluba sa Old Traforda nisu davali dovoljno vremena kako bi napravio uspeh sa "crvenim đavolima".

Mojes je u Junajted došao prošlog leta na preporuku legendarnog menadžera Aleksa Fergusona, ali je u aprilu dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata.

"Kad pogledam u nazad, bio je to nemoguć posao. Bio sam očajan zbog gubitka posla jer sam osećao da mogu da budem uspešan. Znali smo da je potrebno vreme da se naprave promene i bili smo na putu da ih učinimo. Ipak, mislim da mi nisu dali dovoljno vremena ni za uspeh ni za neuspeh", rekao je Mojes za Dejli Mejl.

On je prinzao da je bio povređen zbog načina na koji je dobio otkaz, jer je o prekidu saradnje saznao od novinara.

"Moju porodicu je pogodio način na koji smo saznali da sam ostao bez posla. Nisam očekivao da se tako nešto desi", poručio je Mojes.

Preman njegovim rečima Junajted je u to vreme radio na dovođenju Seska Fabregasa, Gereta Beja i Kristijana Ronalda.

"Bili smo blizu da dovedemo nekoliko velikih imena. Ne želim nikoga da optužim za neuspeh, ali neke stvari jednostavno nismo uspeli da ostvarimo. Preuzeo sam klub od najuspešnijeg menadžera u istoriji. Direktor je nasledio jednog od najboljih administrativac u istoriji Dejvida Žila. Bio je to nov posao za dvoje ljudi", objasnio je Mojes.

Pod njegovim vođstvom Junajted nije uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi, a klub je sezonu završio na sedmom mestu i bez plasmana u evropskim takmičenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track