MOS O UTAKMICI SA TIMOM LUGANSKA: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom!

Reagovanje Ministarstva omladine i sporta

MOS O UTAKMICI SA TIMOM LUGANSKA: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom!

Fudbal -
Posebno je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrozavaju spoljno-političku poziciju Srbije u ovako delikatnim svetskim uslovima. Ne želimo da bilo koji klub čak i nenamerno dovede državu Srbiju u nezgodnu situaciju na spoljnopolitičkom planu, ističu u ministarstvu omladinei sporta

BEOGRAD - Ministarstvo omladine i sporta ističe da je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrožavaju spoljno-političku poziciju države Srbije.

Ranije danas, predsednik srpskog fudbalskog četvoroligaša Novog Sada Tomislav Lovreković najavio je odigravanje humanitarne prijateljske utakmice sa selekcijom Luganska, ukrajinske oblasti pod kontrolom proruskih snaga.

"Posebno je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrozavaju spoljno-političku poziciju Srbije u ovako delikatnim svetskim uslovima. Ne želimo da bilo koji klub čak i nenamerno dovede državu Srbiju u nezgodnu situaciju na spoljnopolitičkom planu", ističu u ministarstvu.

Navodi se i da to ministarstvo neće dati povod i materijal da "neki koji to jedva čekaju, dodatno napadaju i vrše pritisak na Srbiju".

"Jasno je predočeno da je stvar ozbiljna i kolege iz FSS su svesni situacije i preduzeće sve potrebne mere", poručeno je iz ministarstva.

Prvi čovek FK Novi Sad Lovreković objasnio je da je sa ljudima iz Luganska kontaktirao telefonom i da očekuje da će do tog meča doći krajem avgusta na stadionu "Detelinara" u Novom Sadu, uprkos eventualnim problemima s obzirom na to da je u pitanju tim koji nije priznat od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

I Liga socijaldmeokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine. LSV je u saopštenju za javnost naveo da takav poziv fudbalskog kuba Novi Sad predstavlja veoma grubo mešanje politike u sport, s obzirom da jasno prejudicira državni status te samoproklamovane "republike" u Ukrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track