MUTNE RADNJE ALBANACA: Priželjkivali haos protiv Bešiktaša!
Foto: Dado Djilas

Novi pokušaj opstrukcije čelnika FS Albanije

MUTNE RADNJE ALBANACA: Priželjkivali haos protiv Bešiktaša!

Fudbal -
Albanci svim silama pokušavali da pomere odluku UEFA, uzdajući se u incidente na meču Lige Evrope između Partizana i turskog tima

Disciplinska komisija UEFA veruje da je albanska strana pokušavala svim silama da pomeri konačno odlaganje presude vezane za meč Srbija-Albanija!Glume žrtveAlbanska strana živela je u nadi da će na utakmici trećeg kola Lige Evrope između Partizana i Bešiktaša doći do velikih incidenata i nacionalistički skandala kako bi to iskoristili kao argument prilikom dokazivanja nevinosti, tvrdi za Kurir izvor iz UEFASvesni da polako gube prljavi i lažljivi medijski rat, koji danima vode u javnosti, označavajući sebe kao žrtve incidenata na stadionu Partizana, Albanci ne biraju sredstva da izbegnu žestoku kaznu. U FS Albanije su se hvatali za slamku, verujući da će na meču između Partizana i Bešiktaša domaći navijači paliti albanske simbole, koristiti pirotehniku i prekinuti duel. Po njihovom mišljenju, to bi moglo da ubedi DK da Beograd nije bezbedan za odigravanje utakmica, bilo o kom rivalu da je reč.

Ne mešaju babe i žabeMeđutim, UEFA nema nameru da meša dve babe i žabe, pa samim tim dešavanja na okršaju Lige Evrope neće uticati na konačnu odluku Disciplinske komisije.Skretanje pažnje- FS Albanije je čekao meč Lige Evrope između Partizana i Bešiktaša, pa su hteli, u slučaju velikih incidenata, da skrenu pažnju Disciplinskoj komisiji na situaciju u Beogradu. Međutim, za UEFA ništa ne znači taj susret, ali odlaganje odluke na 24 časa može da donese samo pozitivnu stvar. Mislimo da bi izricanje presude pre duela LE u Beogradu možda podiglo tenzije, a nama je cilj da ih smanjimo. Takođe, još jedan problem predstavlja obimna dokumentacija, pa će odluka biti doneta u petak ujutru - kaže izvor iz UEFA.

FSS nedostatak vremena MOŽDA ODLUKA NE BUDE KOMPLETNA!Kako Kurir saznaje, u Fudbalskom savezu Srbije misle da će Disciplinska komisija danas doneti konačnu odluku, ali postoji i opcija da, kao što je objasnio član ovog tela Rudolf Repka, presuda bude samo delimična.- Zbog nedostatka vremena, kao i pravilnika, komisija će verovatno doneti odluku danas, ali ona ne mora biti konačna. Postoji mogućnost da u petak ujutru samo odrede sudbinu prekinutog meča, a visine kazni tek na redovnom zasedanju sredinom novembra - kažu u FSS.Tako bi reprezentacija Srbije kvalifikacioni meč protiv Danske 14. novembra mogla da odigra na stadionu Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track