NA SEVERU EVROPE: Dugo Partizanovo putovanje do Lige šampiona
Foto: Kurir Štampano

Putošestvije od 2.631 km

NA SEVERU EVROPE: Dugo Partizanovo putovanje do Lige šampiona

Fudbal -
Pamtiće dok su živi Fudbaleri Partizana putovali čak 12 časova i stekli nezaboravno iskustvo sletanjem na jedini aerodrom na Farskim Ostrvima

Iskustvo koje su igrači Partizana doživeli na putu za Farska Ostrva najbolje se oslikava u rečenici jednog od članova uprave, koji je rekao: „Pa nije lako doći do Lige šampiona“.Naravno, ova konstatacija se ne odnosi na težinu jučerašnjeg protivnika crno-belih, već na činjenicu koliko su se prvotimci kluba iz Humske namučili da bi uopšte odigrali revanš meč protiv Toršavna. Ukupno su prešli 2.631 kilometar.

Prvo je došlo do kvara na avionu, zatim do zatvaranja aerodroma u glavnom gradu ove severnoevropske zemlje, pa su crno-beli putovali punih 12 sati. Sletanje u Toršavnu za sve u avionu bio je nezaboravno iskustvo, budući da se pravo iz sivila oblaka uleće na pistu, do koje se stiže kroz uzak prolaz između dve planine. Upravo zbog toga u ovaj grad dolaze isključivo mali avioni, kojima upravljaju samo najiskusniji piloti.Nakon svega toga sledila je jednočasovna vožnja do hotela i samo nekoliko sati sna jer je u 9 časova na dan utakmice bio održan trening, na kome je pola igrača bilo još vidno bunovno. Temperatura je bila svega 13 stepeni. A tamo ih je dočekalo nekoliko navijača s srpskom zastavom, koji su objasnili da će stadion biti pun imajući u vidu da tim Partizanovog renomea ne dolazi svaki dan na Farska Ostrva.

Dugo putovanjeVARGA ČITAO KURIRDug put fudbaleri i stručni štab Partizana prekraćivali su na razne načine. Tako je pomoćni trener Zvonko Varga prelistavao Kurir, Zdravko Drinčić koristio laptop, Vladimir Volkov slušao muziku preko telefona, a potpredsednik Mile Jovičić i direktorka marketinga Snežana Filipović čitali su knjigu. Kapiten Saša Ilić je sa ostalim igračima prepričavao avanture.

Visok standardBESPLATAN PREVOZ BUSOMFarska Ostrva su administrativno vezana za Dansku, ali s druge strane imaju potpunu autonomiju i svoju valutu. Kao i u skandinavskim zemljama, ovde je sve preskupo, pa tako parče pice košta 10 evra, a četiri pića u bilo kom lokalu su minimum duplo skuplji. S druge strane, autobuski prevoz u Toršavnu, gradu koji ima oko 17.000 stanovnika, potpuno je besplatan jer na taj način čelnici grada žele da smanje gužvu u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track