Nemanja Matić dao gol u inat zvižducima
Foto: Beta Ap

Junak meča u Lisabonu

Nemanja Matić dao gol u inat zvižducima

Fudbal -
Bivši fudbaler Benfike doneo pobedu Čelsiju nad Sportingom, čime je dodatno frustrirao Portugalce u utakmici drugog kola

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić najzaslužniji je što je klub iz Londona stigao do prva tri boda u ovosezonskoj Ligi šampiona.Srpski igrač je bio jedini strelac na meču protiv Sportinga (1:0), napominjući da je očekivao zvižduke domaćih navijača jer je do prošle zime nastupao za gradskog rivala Benfiku.- Lepo je ponovo biti u Lisabonu i igrati pred ovim sjajnim navijačima. Dobro je što smo izvukli tri boda. Uvek je teško igrati sa Sportingom na ovom stadionu i zato smo srećni što smo izborili pobedu - rekao je Matić i dodao:- Očekivao sam i da me navijači Sportinga ne dočekaju lepo, čak i da zvižde, jer postoji veliki rivalitet s Benfikom. Uvek se osećam dobro kad igram pred navijačima u Portugalu, ali ne bih pravio razliku između Sportingovih navijača ili navijača drugih klubova. Poštujem ih sve.Reprezentativac Srbije priznao je da su akciju iz koje je dao gol vežbali na treningu i da mu je drago što je napokon postigao pogodak za Čelsi.- Bila je to uvežbana kombinacija s treninga, Fabregas je spazio da sam samo nekoliko metara od golmana. Morao sam da dam gol, nisam smeo da promašim takvu šansu. Inače, Rui Patrisio je branio odlično, dosta puta je spasao Sporting. Perfektan je bio u situacijama jedan na jedan, bilo je ovo njegovo veče - zaključio je Matić.

Penala nije biloMAŽIĆ OŠTETIO AJAKSSrpski sudija Milorad Mažić našao se na meti fudbalera Ajaksa pošto je u 2. kolu Lige šampiona dosudio nepostojeći penal za APOEL, što je uticalo na konačan rezultat tog duela, koji je završen rezultatom 1:1. Naš arbitar je u 32. minutu pokazao na belu tačku iako lopta nije udarila defanzivca „kopljanika“ Rikarda van Rejna u ruku, već u grudi.- Nije bio penal, udario sam loptu grudima. Mažić nije mogao da u boljem trenutku svira penal za APOEL, vratio ih je u igru - rekao je Van Rejn.

Hvali ga MurinjoMATIĆ JE ČUDOVIŠTEMenadžer Čelsija Žoze Murinjo ima samo reči hvale za Nemanju Matića, koji je uz Seska Fabregasa bio dominantan.- Matić je u meču sa Sportingom bio pravo čudovište. Posebno me raduje igra u defanzivi, pre svega Nemanje, i smatram da je najzaslužniji za naš trijumf. Na terenu delujemo zaista dobro, uigrano. Raduje me način na koji igramo - istakao je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track