Nenad Tomović: Plašim se za saigrače zbog pretnji terorista
Foto: Dado Djilas

Srpski fudbaler o porukama iz Albanije

Nenad Tomović: Plašim se za saigrače zbog pretnji terorista

Fudbal -
Reprezentativac Srbije uznemiren zbog naših saznanja o paklenom planu koji priprema ISIS za meč u Elbasanu

Srpski reprezentativac Nenad Tomović tvrdi da će njegovim mlađim i neiskusnijim saigračima biti teško da potisnu u drugi plan pretpostavke o pretnjama islamističkih organizacija kad za godinu bude došao na red revanš meč sa Albanijom u Elbasanu.- Teško mi je i da zamislim reakcije mojih drugova iz reprezentacije, jer ne znam ni za sebe kako ću se ponašati kad pročitam da nam teroristi prete. Mislim da će se tenzije dizati do pred samu utakmicu u Albaniji, a takva atmosfera mogla bi loše da utiče na mlađe igrače s manjim iskustvom - kaže Tomović.Naviknut na blizinu navijača kao igrač na poziciji uz desnu aut-liniju, Tomović najbolje zna koliko znači uticaj tribine na igru.- Mnogo je važan taj detalj, ali s druge strane, većina nas je igrala na tim „vrućim terenima“ gde je publika agresivnija, pa nikome ništa nije falilo. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo koncentraciju i da će nam sve to povećati motiv za pobedu.

Fudbalerima nije svejedno zbog pretnji... Pripadnici ISIS
Fudbalerima nije svejedno zbog pretnji... Pripadnici ISIS

Situacija s dronom i sve što se kasnije izdešavalo u noći 14. oktobra na stadionu Partizana biće opisana u fudbalskoj istoriji.- Prvi put se takva provokacija dogodila u evropskom fudbalu. Iskreno, dok sam gledao kako dron leti, bio sam tužan što se jedna utakmica pretvara u nešto što nema veze sa fudbalom. Mi smo hteli samo da igramo i ništa više. Posle svega mogu samo da kažem da je prava sreća što se završilo bez tragičnih posledica, jer su navijači želeli da iskale bes na igračima Albanije. I oni će morati da shvate jednom da nam takvim ponašanjem ne pomažu, već rade suprotno!

Odluka UEFAKAŽNJENI SMO JER SMO HTELI DA IGRAMOPosle odluke o kaznama za FS Srbije i FS Albanije Tomović kaže da je napravljen presedan.- Valjda treba da im budemo zahvalni što su nam popravili gol-razliku! Nisam očekivao da će oduzeti pobedu timu koji je želeo da igra utakmicu i još zatvoriti stadion na dve sledeće utakmice - zaključio je Tomović.

ČINJENICE- Prištinski listovi Zeri i Koha preneli su pisanje Kurira o pretnji džihadista reprezentaciji Srbije- Utakmica će se igrati na stadionu Elbasani arena- Kapacitet stadiona 12.800 mesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track