Nikola Žigić hoće britanski pasoš!
Foto: Kurir Štampano

Čeka ponudu engleskog kluba

Nikola Žigić hoće britanski pasoš!

Fudbal -
Nikolu zanimaju engleski papiri, želi da nastavi život na Ostrvu i ja ga potpuno razumem, rekao je menadžer Milan Ćalasan

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Žigić želi da promeni državljanstvo i postane Englez! Ovu informaciju otkrio je Žigićev menadžer Milan Ćalasan, koji je u izjavi za Sport rekao da je britanski pasoš razlog zašto naš fudbaler odbija ponude iz Turske, Francuske, Švajcarske i Grčke!Odbio Turke, Grke...- Svedoci smo da Nikola nije prihvatio ponudu iz Turske i Švajcarske, baš kao što je posle toga odbio i klubove iz Francuske, Grčke i Škotske. Žigića zanimaju engleski papiri, želi da nastavi život na Ostrvu i ja ga potpuno razumem - rekao je Ćalasan i dodao da postoje i ponude iz Amerike, ali da je na Žigiću da odluči hoće li doći do selidbe.- Nikola može da ide u Ameriku, a da li će otići, ostavimo vremenu - naglasio je on.Kako bi ispunio osnovni uslov za dobijanje britanskog pasoša, srpski internacionalac bi trebalo da pet godina u kontinuitetu provede u toj državi. S obzirom na to da je Žigić na Ostrvo stigao 2010. godine, kada je zaigrao za Birmingem, njemu je neophodno da još godinu dana provede kod Engleza kako bi uopšte imao priliku da aplicira za dobijanje tamošnjeg državljanstva. Ipak, nijedan engleski klub još nije poslao ponudu na adresu bivšeg asa Crvene zvezde, ali prema rečima njegovog menadžera, Žigić će strpljivo sačekati poziv.Čeka ponudu- Zasad nema interesovanja engleskih klubova, videćemo šta će biti za nedelju, dve, tri. Kad ekipa ne postiže golove, obično se traži rešenje, razmišlja se o pojačanjima, zar ne? Žigić je strpljiv čovek - zaključio je Ćalasan.

Izabrao VelbekaVENGER ODREŠIO KESUKada je u pitanju interesovanje Arsenala, koji se na kraju ipak odlučio da u svoje redove dovede Velbeka iz Mančester junajteda, Žigićev menadžer Milan Ćalasan kaže:- Bile su dakle dve opcije, da Arsenal ne plati ni evro za obeštećenje, ili da izdvoji gomilu novca za transfer. Venger je izabrao plaćanje i tu se stavlja tačka - rekao je Ćalasan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track