NOVA PRAVILA: Mančester junajted zabranio unošenje tablet računara na utakmicama
Foto: Reuters

Stop većim uređajima

NOVA PRAVILA: Mančester junajted zabranio unošenje tablet računara na utakmicama

Fudbal -
Navijači ne smeju da unose velike uređaje na tribine. Lap topovi, iPad ili drugi tableti po novom pravilniku su zabranjeni na stadionu, stoji u imejlu

Čelnici fudbalskog kluba Mančester junajted poslali su poruku svojim navijačima da će u novoj sezoni biti zabranjeno unošećenje tablet računara na stadion "Old Traford".

Poruka je poslata uoči današnjeg meča protiv Valensije, na kojoj će biti predstavljen Luj van Gal kao novi trener.

"Navijači ne smeju da unose velike uređaje na tribine. Lap topovi, iPad ili drugi tableti po novom pravilniku su zabranjeni na stadionu", stoji u imejlu koji je Junajted poslao svojim navijačima uoči početka sezone.

U klubu se boje da bi navijači s većim uređajima blokirali pogled onima iza sebe u pokušaju da uhvate što bolju fotografiju.

Takođe, klubovi poput Junajteda potpisuju basnoslovne ugovore oko foto i video prava, pa se pribojavaju da bi mogućnost kvalitetnog snimanja s jačim uređajuma, moglo da im donese veliku štetu.

Posle ove zabrane, jasno je da gledaoci smeju da uđu na stadion sa mobilnim telefonima, slabijim kamerama, zastavom ili transparentom do dva metra dužine, malim kišobranom i malim flašicama vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track