OBRT: Zvezda ne želi Džajića, već Terzića za predsednika FSS!
Foto: Fonet

Na pomolu iznenađenje u klubu iz Ljutice Bogdana

OBRT: Zvezda ne želi Džajića, već Terzića za predsednika FSS!

Fudbal -
Uprava crveno-belih rado bi videla aktuelnog v. d. generalnog sekretara na čelu domaćeg fudbala umesto Toleta

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, rukovodstvo Crvene zvezde rado bi videlo Zvezdana Terzića na mestu prvog čoveka srpskog fudbala!Do juče je bilo gotovo izvesno da će Dragan Džajić biti kandidat Zvezde za predsednika FSS. Međutim, već danas je situacija sasvim drugačija. Deo uprave crveno-belih radije bi video Zvezdana Terzića na mestu Tomislava Karadžića!Tokom kratkog perioda na Marakani Terzić je ispunio misiju zbog koje je došao. Klub se stabilizovao i postavljen je sistem po kojem će se raditi u budućnosti. Upravo zbog dizanja Zvezde na noge pojavio se plan o njegovom povratku u FSS, gde je tri godine obavljao funkciju predsednika.

Idealno rešenje- Posle razgovora unutar uprave došlo se do ideje da bi upravo Terzić bio odlično rešenje za mesto predsednika Saveza. S Draganom Džajićem takođe se uz kaficu pričalo o njegovoj kandidaturi za predsednika Saveza, ali legenda Zvezde nije previše zainteresovana za tu funkciju, pa je izbor pao na Terzića - kaže izvor Kurira i objašnjava kako je došlo do preokreta u Ljutice Bogdana.- On je na Marakanu došao kako bi pomogao crveno-belima u istorijski teškom momentu i svoj posao odradio je odlično. Plan Terzića bio je da stabilizuje crveno-bele i kasnije nastavi sa svojim fudbalski putem. Nije tajna da je Zvezdanov plan da preko Saveza dođe i do funkcije u UEFA - tvrdi naš izvor s Marakane, blizak upravi kluba.Bez podela u upraviPomislili smo da možda nije došlo do sukoba unutar rukovodstva u Ljutice Bogdana, ali naš sagovornik to demantuje.- Ne, nije tu reč o problemima. Bilo je razmimoilaženja mišljenja o nekim pitanjima, ali ništa što bi dovelo u pitanje saradnju ljudi u upravi. Ovakvim epilogom svi bi bili zadovoljni. Zvezda bi konačno dobila sopstveni kadar u FSS, dok bi se Terzić vratio na mesto prvog čoveka našeg fudbala - zaključuje izvor Kurira.

8. oktobar Odgovor KaradžićuNEĆE DA IDU NA TOLETOVE IZBOREPredsednik FSS Tomislav Karadžić zakazao je za 8. oktobar sednicu Skupštine, na kojoj će se razgovarati o inicijativi Crvene zvezde za njegovu smenu.Poznato je da su crveno-beli u skladu sa svojom željom da smene Karadžića uputili cirkularno pismo svim relevantnim faktorima u srpskom fudbalu, ali još se ne zna da li su počeli s prikupljanjem potpisa za sazivanje Skupštine i lobiranjem za svoju ideju.- Na osnovu ovlašćenja koje mi kao predsedniku organizacije daje najviši pravni akt FSS, odlučio sam da sazovem četvrtu redovnu sednicu Skupštine - napisao je Karadžić u saopštenju.Crvena zvezda se tokom dana izjasnila po pitanju Karadžićeve inicijative da se sazove Skupština.- Očigledno je da nas Karadžić nije razumeo ili nije želeo da nas razume. Od njega je traženo da podnese ostavku u roku od 30 dana, raspusti Skupštinu i raspiše izbore na svim nivoima, posle kojih bi Skupština FSS dobila nove članove, izabrane na demokratski način. Nas apsolutno ne zanima da se pojavljujemo pred aktuelnim članstvom, koje će po navici sačekati tačku razno i, kada to Karadžić bude zatražio, podići ruku i pružiti mu podršku - rečeno je Mondu.(D. P.)

Terzić za KurirOSTAJEM NA MARAKANIZatražili smo od Zvezdana Terzića komentar informacije da će biti kandidat crveno-belih za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Bez previše razmišljanja v. d. generalnog sekretara Zvezde odrično je odgovorio.- Ne, ne. To nije tačno. Nastavljam započeti posao u Crvenoj zvezdi - kratko je poručio Zvezdan Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track