ORLIĆI SE OPUSTILI: Slavili uz Cecu
Foto: Kurir Štampano

Veselo posle uspeha

ORLIĆI SE OPUSTILI: Slavili uz Cecu

Fudbal -
Omladinci Srbije pobedu nad Bugarskom i plasman u polufinale EP u Mađarskoj proslavili uz pesmu „Nevaljala“

Omladinska fudbalska selekcija Srbije golom Staniše Mandića u 90. minutu susreta protiv Bugarske uspela je da se plasira u polufinale EP, ali i izbori plasman na Mundijal naredne godine, a taj uspeh su proslavili uz Cecinu pesmu „Nevaljala“.Strelac pobedonosnog gola bio je fudbaler Čukaričkog Staniša Mandić, koji je na taj način izrastao u heroja ove generacije. Iako je izboren na najteži mogući način, plasman u nastavak takmičenja i borba za medalju su potpuno zasluženi, ali „orlići“ ne žele tu da stanu.Nema predaje do kraja- Presrećan sam, ali smatram da smo ovo potpuno zaslužili. U kvalifikacijama smo na susretu protiv Turske takođe dali gol u 90. minutu, što znači da umemo da igramo do kraja i nikada se ne predajemo. Isto tako, protiv Nemaca na ovom EP smo primili pogodak u nadoknadi vremena iako smo na tom meču bili daleko bolji tim - kaže Mandić i dodaje:- Slavili smo u autobusu, a potom i u hotelu do, recimo, jedan, pola dva, pa na spavanje. Slušali smo naše pesme, veselili se i pevali „Ti voliš nju, a tebe ja...“. To je bio hit.

Klinci je obožavaju... Ceca
Klinci je obožavaju... Ceca

Idemo na SPPobedom nad Bugarskom ostvaren je primarni cilj, pa igrači selektora Veljka Paunovića više ne osećaju toliko jak pritisak, što bi mogao da bude preduslov za dobre rezultate.- Skinuli smo mali teret s ramena jer je naš osnovni cilj bio da se plasiramo na SP. Sada možemo da igramo rasterećenije i pokušamo da ponovimo uspeh naših prethodnika, koji su prošle godine postali šampioni Evrope. Ovaj tim ima kvalitet za tako nešto i nadam se da nećemo propustiti tu šansu - kaže Mandić.

Knjige pre internetaMAKSIMOVIĆ ČITA ANDRIĆASrpski fudbaler Nemanja Maksimović otkrio je za portal UEFA da mladi igrači rado čitaju knjige.- Dok sam bio u Srbiji, nisam imao običaj da mnogo čitam. Posle selidbe u Sloveniju, shvatio sam da će mnogo korisnije za mene da bude ukoliko se posvetim čitanju umesto da trošim svoje vreme na internetu. Pročitao sam skoro sve knjige Robina Šarme, a volim i dela Ive Andrića...

Novi malerPOVREDIO SE DANILO PANTIĆStaniša Mandić ističe da su „orlići“ do uspeha došli u oslabljenom sastavu. Andriju Živkovića je Partizan vratio u Beograd, Nemanja Maksimović je bio kažnjen, Veljko Simić povređen. Danilo Pantić je povredio zadnju ložu i neće igrati protiv Portugalaca.- Protiv Ukrajine smo osvojili samo jedan bod, a celu utakmicu smo praktično igrali „viktorije“ ispred njihovog gola. Slično je bilo i protiv Nemačke, a Bugarsku smo pobedili iako nismo bili kompletni. Nedostaje nam mnogo igrača, a da su svi tu, bili bismo još jači - kaže Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track