ORLIĆI U POLUFINALU: Evropsko zlato će opet biti naše
Foto: Kurir Štampano

Večeras protiv Portugala

ORLIĆI U POLUFINALU: Evropsko zlato će opet biti naše

Fudbal -
Mladi fudbaleri Srbije žele da uđu u finale, da ponove uspeh prethodne generacije i postanu šampioni Evrope

Srpski fudbal, bar u omladinskom uzrastu, ponovo je u evropskom vrhu. Ljubinko Drulović je klince u Litvaniji vodio do zlata, Veljko Paunović ima priliku da u Mađarskoj ponovi taj podvig.Omladinska reprezentacija Srbije večeras u polufinalu Evropskog prvenstva igra protiv Portugala (21.00, RTS 1). „Orlići“ žele da ponove uspeh prethodne generacije, koja se popela na krov Evrope. Nažalost, naša reprezentacija na tom putu biće lišena teško povređenog Danila Pantića, kao i nekolicine igrača koje klubovi nisu pustili na završni turnir. Sve to učinilo je momke koje predvodi selektor Paunović još jačim.

- Da smo kompletni, prošetali bismo se do trofeja, Portugal je možda i najbolja reprezentacija na prvenstvu. Prošlogodišnja generacija ih je pobedila, pokušaćemo i mi to da uradimo - rekao je Staniša Mandić, junak trijumfa protiv Bugarske.Selektor Paunović dodao je da ekipa mora da bude čvrsta i odlučna.- Portugalci imaju problem, ako nemaju loptu u posedu, pokušaćemo da ostvarimo dominaciju u tom segmentu, ali da budemo čvrsti, snažni i odlučni. Neophodno je da imamo fantastičan odnos prema zadacima i zahtevima i da igramo sa strašću i srcem do poslednjeg zvižduka. Nažalost, u nastavku će nam nedostajati povređeni Danilo Pantić, kome želim što brži oporavak - poručio je Veljko Paunović.

Snimao ih selektorKIDAJU I U VATERPOLUKad su već u Mađarskoj, red je da odigraju i partiju vaterpola. O sjajnoj atmosferi u taboru „orlića“ najbolje svedoči video koji je na Jutjub postavio selektor Veljko Paunović. Srpski reprezentativci su na treningu oporavka igrali vaterpolo. Mora se priznati da imaju potencijal. Još samo da se u fudbalskim „vodama“ ugledaju na vaterpoliste Srbije.

Portugal Srbija 21.00Felšut. Stadion: Pančo arena. Kapacitet: 4.500. Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).Portugal (4-1-4-1): Andre - Rafa, Mačado, Duarte, Rebočo - Palinja - Rodrigez, Guzo, Podstavski, Intima - Silva. Selektor: Helio Souza.Srbija (4-2-3-1): Rajković - Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov - Grujić, Zdjelar - Ristić, Jokić, Gaćinović - Jović. Selektor: Veljko Paunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track