OSTAJEMO BEZ EL KLASIKA: Barselona će biti izbačena iz Primere ukoliko se Katalonija otcepi
Foto: AP

Fudbal bi bio prilično uzdrman

OSTAJEMO BEZ EL KLASIKA: Barselona će biti izbačena iz Primere ukoliko se Katalonija otcepi

Fudbal -
Katalonija je bila i uvek će biti deo Španije. Međutim, ako bi se nešto promenilo, u tom slučaju Barselona ne bi mogla da se takmiči u La Ligi, rekao je prvi čovek španskog fudbala

Težnje Katalonije da se otcepi od Španije mogle bi da budu uzrok umiranju "El klasika", jednog od najvećih fudbalskih utakmica na svetu.

Ukoliko zaista ova pokrajina postane nezavisna država, Barselona neće moći da se takmiči u Primeri, a samim tim neće biti ni duela s Realom iz Madrida, poručio je prvi čovek španskog fudbala Havijer Tevas.

"Ne želim da spekulišem o onome što je nemoguće. Katalonija je bila i uvek će biti deo Španije. Međutim, ako bi se nešto promenilo, u tom slučaju Barselona ne bi mogla da se takmiči u La Ligi. I, uopšte, nisam zabrinut zbog Barselone, već zbog ostalih malih klubova poput Nastika, Đirone, Espanjola... Njih bi otcepljenje mnogo više pogodilo. Ako bi zakoni i propisi ostali isti, oni ne bi mogli da se takmiče u našoj ligi. Barselona bi mogla da se takmiči u našoj ligi samo u slučaju da menjamo zakone i propise i ukoliko bi se postigao sporazum dve države, kao što je to slučaj sa Andorom", rekao je Tevas.

Poslednjih godina pojačana je želja Katalonaca za otcepljenjem. Na utakmicama Barselone odavno se zagovara separatizam, za razliku od Espanjola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track