PALI U FINIŠU: Fudbaleri Hajduka izgubili od Dnjepra

Kvalifikacije za Ligu Evrope

PALI U FINIŠU: Fudbaleri Hajduka izgubili od Dnjepra

Fudbal -
Ukrajinski tim je do minimalne prednosti pred revanš u Splitu stigao tri minuta pre kraja golom Jevhena Šakova. Hajduk je prethodno poveo u drugom minutu drugog dela preko Tina Sušića, a izjednačio je nekadašnji napadač Splićana Nikola Kalinić već tri minuta kasnije

Fudbaleri ukrajinskog Dnjipra pobedili su Hajduk iz Splita sa 2:1 u Kijevu, u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Ukrajinski tim je do minimalne prednosti pred revanš u Splitu stigao tri minuta pre kraja golom Jevhena Šakova.Hajduk je prethodno poveo u drugom minutu drugog dela preko Tina Sušića, a izjednačio je nekadašnji napadač Splićana Nikola Kalinić već tri minuta kasnije.

Ekipa Dnjipra bila je mnogo bolji rival, posebno tokom prvog poluvremena kada je briljirao golman Hajduka. Gosti iz Hrvatske su praktično iz prve šanse poveli, ali u nastavku je Dnjipro uspeo da preokrene i pobedi.

Dnjipro je prethodno ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Kopenhagena sa ukupnih 2:0, dok je Hajduk u trećem kolu kvalifikacija za LE posle poraza od 4:2 u revašu savladao Šahtjor iz Karagandija sa 3:0 na Poljudu. I tada je Hajduk u prvoj utakmici primio kasni gol, ali je ipak uspeo da prođe dalje.

LE, plej-of, prvi mečevi:

Dnjipro – Hajduk 2:1Stjernan – Inter

četvrtak:

Aktobe – Legija Astana – ViljarealDinamo Moskva – Omonija NikozijaAEL – TotenhemKarabah – TventeHJK – RapidRuh – MetalistPSV – Šahtjor SoligorskDinamo Minsk – NacionalElfsborg – Rio AveKarabukspor – Sent EtjenPetrolul – Dinamo ZagrebApolon – Lokomotiva MoskvaJang Bojs – DebrecinZorja – FajnordZvole – SpartaPanatinaikos – MiđilandTrabzon – RostovZibru – PAOKAsteras – MakabiGrashopers – Klub BrižPartizan – NeftčiTrnava – CirihLokeren – HalLion – AstraSplit – TorinoReal sosijedad – KrasnodarSarajevo – MenhengladbahRijeka – Šerif

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track