PARTIZANOVIH 0:0: Ocelul za nadu, Artmedija za strepnju
Foto: FK Partizan

Crno-bele pobeda u revanšu vodi u naredni krug

PARTIZANOVIH 0:0: Ocelul za nadu, Artmedija za strepnju

Fudbal -
Partizan je tri puta u svojoj istoriji bio u situaciji kao i sada posle Razgrada. Dva puta su crno-beli posle 0:0 u prvom meču ispadali, jednom su prošli

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Ludogorecom bez golova u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Pred crno-belima je situacija jasna, svaka pobeda u Humskoj u revanšu za sedam dana vodi ih u četvrti krug kvalifikacija, uz osigurano učešće u Ligi Evrope.

Uoči revanša rezultat 0:0 daje nadu, ali i upozorava crno-bele na neke od utakmica odigranih ne tako davno.

Partizan je tri puta u svojoj istoriji bio u situaciji kao i sada posle Razgrada. Dva puta su crno-beli posle 0:0 u prvom meču ispadali, jednom su prošli.

Prvi ovakav slučaj zabeležen je 1998. godine, kada se beogradski klub suprotstavio moćnom Laciju. Junački je Partizan u Rimu izborio meč bez golova, ali je na svom terenu poklekao sa 2:3. Mladen Krstajić i Ivica Ilijev bili su strelci za crno-bele, dok je Marselo Salas sa dva gola, uz pogodak Dejana Stankovića, odveo "Lacijale" dalje.

http://www.youtube.com/watch?v=18PwezbwSpg

Drugi slučaj zabeležen je 204. godine i on daje nadu crno-belima. Partizan je u Rumuniji protiv Ocelula odigrao bez golova, da bi u revanšu Srđan Radonjić jednim golom srušio klub iz Galacija.

http://www.youtube.com/watch?v=GJ_l3rmpPkQ

Treći, ujedno i najteži primer po crno-bele, je onaj iz 2005. godine. Partizan je mogao već u Slovačkoj da završi posao oko ulaska u Ligu šampiona, ali je Artmedija izdržala sve nalete. Slično je bilo i u Beogradu. Slovaci su izdržali sve napade, na kraju se putem penala plasirali u Ligu šampiona.

http://www.youtube.com/watch?v=cLV6hcSWNqo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track