PO MODELU ALBANACA: Hapšenje u Engleskoj zbog upravljanja dronom iznad stadiona
Foto: Printskrin

Tokom duela Sitija i Totenhema

PO MODELU ALBANACA: Hapšenje u Engleskoj zbog upravljanja dronom iznad stadiona

Fudbal -
Dronovi predstavljaju potencijalnu pretnju za sve ljude na stadionu. Takođe, i mali dronovi mogu da budu teški sedam do osam kila i mogu da izazovu povrede, ako padnu sa visine, kažu u policiji

MANČESTER - Engleska policija saopštila je danas da je uhapšen 41-godišnji muškarac, koji je tokom utakmice osmog kola Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema upravljao dronom iznad tribina stadiona Etihad.

Kako prenosi Bi-bi-si (BBC), dron je tokom meča Mančester siti - Totenhem primećen na istočnoj tribini stadiona Etihad, a engleska policija je navela da je 41-godišnjak uhapšen na obližnjem parkingu, a potom je pušten uz kauciji na osam nedelja.

Potparol mančesterske policije rekao je da je čovek uhapšen pod sumnjom da je prekršio pravilnik o funkcionisanju vazdušnog saobraćaja, odnosno da je ugrozio vazdušni prostor.

"Dronovi predstavljaju potencijalnu pretnju za sve ljude na stadionu. Takođe, i mali dronovi mogu da budu teški sedam do osam kila i mogu da izazovu povrede, ako padnu sa visine. Srećom, u ovom slučaju niko nije povređen", rekao je glavni ispektor mančesterske policije Kris Hil.

"Ljudi možda ovo vide kao manji prestup, ali dronovi narušavaju vazdušni prostor, pa je samim tim ovo ozbiljan prestup", dodao je on.

Dron, bespilotna letelica na daljinsko upravljanje, 14. oktobra je bila okidač za incidente tokom utakmice u Beogradu na stadionu Partizana između Srbije i Albanije, kada je pred kraj prvog poluvremena nadletala teren noseći transparent sa mapom "Velike Albanije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track