POGINULI ZBOG LJUBAVI PREMA KLUBU: Dvojica navijača Njukasla nastradala u nesreći malezijskog aviona

Premijerligaš u žalosti

POGINULI ZBOG LJUBAVI PREMA KLUBU: Dvojica navijača Njukasla nastradala u nesreći malezijskog aviona

Fudbal -
S velikom tugom smo primili vesti o pogibiji Džona Aldera i Lajama Svinija, dvojice možda i najlojalnijih navijača našeg kluba. Oni su izgubili svoje živote ma letu MH 17 u četvrtak u istočnoj Ukrajini, navodi se u saopštenju Njukasla

NJUKASL – Fudbalski klub Njukasl u žalosti je zbog smrti dvojice navijača koji su poginuli u nasreći malezijskog aviona koji se srušio iznad Ukrajine. Fudbaleri Svraka će zbog tragične smrti Džona Aldera i Lajama Svinija na predstojećoj turneji nositi crni flor, kako bi odali počast dvojici navijača koji su krenuli upravo na Novi Zeland kako bi bodrili svoj voljeni tim. Alder je imao više od 60 godina, i u prethodnih 30 sezona propustio je samo jedan meč Njukasla, pošto je imao smrtni slučaj u porodici. Na mečeve je uglavnom dolazio u odelu, po čemu je bio čuven na tribinama Sent Džejms Parka. S druge strane, 28-godišnji Svini je takođe dolazio na sve utakmice Njukasla, a čak je i volontirao u klubu kao redar. "S velikom tugom smo primili vesti o pogibiji Džona Aldera i Lajama Svinija, dvojice možda i najlojalnijih navijača našeg kluba. Oni su izgubili svoje živote ma letu MH 17 u četvrtak u istočnoj Ukrajini", navodi se u saopštenju Njukasla.

Džon i Lajam krenuli su na Novi Zeland da bi bodrili Njukasl na pripremnoj turneji. "Šokirani smo ovom vešću. Džona i Lajama smo svi poznavali, a poslednji put smo ih videli na nedavnoj pripremnoj utakmici s Oldamom. Njihova odluka da proputuju gotova pola sveta i dođu na Novi Zeland kako bi gledali svoj klub pokazuje koliko su strasti gajili prema Njukaslu. Iskreno saučešće porodicama", rekao je menadžer Njukasla Alan Pardju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track