POGLEDAJTE: Čelsi godinama za redom dobija lake grupe u LŠ, a kada dobije tešku...
Foto: Reuters

Sreća ili?

POGLEDAJTE: Čelsi godinama za redom dobija lake grupe u LŠ, a kada dobije tešku...

Fudbal -
Londonski tim izgleda ima mnogo sreće svaki put kada je UEFA-in žreb u pitanju

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona nije doneo previše spektakularnih parova, ali su se neke tradicije nastavile.

Oni koji pomno prate ovo takmičenje, zaključili su da se fudbalski klub Čelsi našao u relativno lakoj grupi. Međutim, to nije sve. "Plavci" već godinama nemaju teške protivnike na ostalim pozicijama u grupi, pa se neko dosetio da analizira Čelsijeve grupe od 2007. godine do danas.

Po imenima, svaki put su te grupe bile među najlakšima u ovom prestižnom takmičenju, osim jedne godine. Pogledajte Čelsijeve rivale iz grupe po godinama

2007: Valensija, Rozenborg i Šalke2008: Kluž, Bordo i Roma2009: APOEL, Porto i Atletiko2010: Spartak Moskva, Žilina i Marsej2011: Genk, Leverkuzen i Valensija2012: Nordsjiland, Šahtjor i Juventus2013: Šalke, Bazel i Steaua2014: Maribor, Sporting i Šalke

Čelsi je svaki put prošao grupnu fazu, osim 2012. godine kada je imao najjaču grupu od navedenih, pa su Šahtjor i Juventus prošli dalje a "Plavci" nastavili sezonu u Ligi Evrope, i potom je i osvojili.

Zanimljivo je i to da je tim iz Londona neretko u svoje redove dovodio igrače iz timova protiv kojih su igrali u grupnoj fazi LŠ, pa je tako 2012. doveden De Brujne iz Genka, 2013. godine Vilijan iz Šahtjora, a 2014. Salah iz Bazela. Videćemo da li će se i ta tradicija nastaviti, pa neka se spreme igrači Maribora, Sportinga i Šalkea.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track