BLOG UŽIVO: Putin ulaže 20 milijardi u Mundijal 2018.
Foto: Dado Djilas, Mundijal

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Putin ulaže 20 milijardi u Mundijal 2018.

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

00:15 - Hiljade navijača dočekalo fudbalere Argentine Hiljade navijača dočekalo je u Buenos Airesu fudbalere Argentine koji su se vratili sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Argentina je u finalu poražena od Nemačke sa 1:0 posle produžetaka, ali su navijači dočekali gaučose kao pobednike. Igrače i stručni štab Argentine u prostorijama Nacionalne fudbalske asocijacije pozdravila je i predsednica Kristina Fernandez de Kirčner.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:59 - Putin ulaže 20 milijardi u Mundijal 2018.Odmah po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu, svet se polako okreće narednom Mundijalu, koji će za četiri godine organizovati Rusija. Organizatori Mundijala 2018. planiraju da na to takmičenja potroše 20 milijardi dolara, kako bi nadmašili Brazil. Svetski mediji pišu da iza tog plana stoji predsednik Rusije Vladimir Putin, a da će stadioni i infrastruktura biti raspoređeni u prečniku 2.500 kilometara. 23:46 - Slimani na korak od Premijer lige Dobri nastupi na Svetskom prvenstvu u Brazilu doveli su reprezentativca Alžira Islama Slimanija na korak od transfera u englesku Premijer ligu. Naime Slimani bi trebalo da nastavi karijeru u ekipi Lester Sitija. Povratnik u elitni rang engleskog fudbala spreman je da za Alžirca plati lisabonskom Sportingu sedam miliona funti. 23:27 - Everton dovodi Muhameda Bešića Engleski Everton dovodi bosanskohercegovačkog reprezentativca Muhameda Bešića iz Ferencvaroša. "Karamele" će za transfer 21-godišnjeg veznog igrača platiti 5 miliona evra. Bešić je navodno već prošao medicinske preglede u Liverpulu, a engleski mediji spekulišu da će u utorak biti predstavljen na Gudisonu. Bešić je odigrao odlično na debiju BiH na Svetskom prvenstvu iako ima tek 21 godinu. 23:15 - Real počeo pripreme za sledeću sezonu Fudbaleri Real Madrida počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu. Prvi trening "kraljevskog kluba" obeležio je povratak legende Fernanda Jera, koji je novi pomoćnih Karla Ančelotija. Na prozivci su bila 22 igrača, a ekipi će se naknadno priključiti fudbaleri koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Prvi test meč Real će odigrati 27. jula protiv milanskog Intera u Kaliforniji, dok će drugu proveru imati protiv Rome na istom turniru.

22:59 - Stefan Mitrović potpisao za Frajburg Srpski fudbaler Stefan Mitrović je novi fudbaler Frajburga. Doskorašnji član portugalske Benfike potpisao je ugovor sa nemačkim klubom koji će za njega platiti obeštećenje od 1,8 miliona evra. Međutim, u zavisnosti od broja odigranihutakmica i ostvarenih bonusa ta suma može da se poveća za još million evra. Mitrovića je prethodno, pored Benfike, nastupao i za Petržalku, Zbrojovku i Kortrijak. Mitrović je zimus igrao na pozajmici u Valjadolidu.

22:37 - Toni Kros karijeru nastavlja u Realu Španski mediji tvrde da će nemački reprezentativac Toni Kros u četvrtak biti predstavljen kao novi igrač madridskog Reala. "Kraljevski klub" je dozvolio svom novom igraču da ode na zasluženi odmor posle trijumfa na Mundijalu u Brazilu. Real će za Krosa nemačkom Bajernu navodno platiti 25 miliona evra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:09 - Adebajor pušten iz bolnice Fudbaler Totehnema Emanuel Adebajor pušten je iz bolnice, gde je bio hospitalizovan pošto mu je utvrđeno da boluje od malarije, objavio je taj engleski klub. "Zadovoljstvo nam je da možemo da saopštimo da je Emanuel pušten iz bolnice, gde je od subote bio hospitalizovan. On će sada morati da pauzira najmanje sedam dana", navodi se u saopštenju Totenhema.Reprezentativac Togoa će zbog blažeg oblika tog virusa propustiti deo priprema i Totenhemovu turneju po Severnoj Americi.

21:55 - Prvi poraz mladih košarkaša Srbije na EP Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Grčke sa 70:69, u prvom kolu novoformirane E grupe druge faze prvenstva Evrope na Kritu. To je prvi poraz izabranika Dejana Mijatović nakon maksimalnog učinka od četiri pobede u prvom delu šampionata. Najefikasniji u srpskom timu bili su Janković sa 18, Šalić sa 13 i Andrić sa 10 poena, dok su Grke do važnog trijumfa predvodili Bokoridis i Dijamantakos sa po 17 i Agravanis sa 16. Utakmica drugog kola E grupe između Srbije i Velike Britanije na programu je u utorak od 18.15 časova.

21:20 - HSV otpustio sportskog direktora Fudbalski klub Hamburg raskinuo je saradnju sa sportskim direktorom Oliverom Krojcerom posle nešto više od godinu dana. Krojcer je 2013. godine stigao iz Karlsruea, ali je bio tu tokom jedne od najtežih sezona u istoriji kluba, koji se suočavao sa ispadanjem do poslednjeg kola. Imamo određene planove u okviru sportske rekonstrukcije kluba. Ova odluka je jedna od njih. I pored svega, klub želi da mu se zahvali za naporan rad dok je bio ovde, rekao je predsednik Hamburga Ditmar Biersdorfer. 20:55 - Karmelo Entoni potpisao novi ugovor Karmelo Entoni potpisao je petogodišnji ugovor sa Njujork Niksima, ali nije uzeo maksimalnih 129 miliona dolara. Entoni je potpisao za 122 miliona ostavivši Niksima mogućnost da preostali novac iskoriste u "seleri kepu" sledećeg leta. Melo je i tako dobio veći ugovor od onog koji su mu nudili Čikago Bulsi - 73 miliona na četiri godine. "Uradio je ono što smo smo ga na nekin način zamolili. Dao nam je nešto prostora u ugovoru, nadam se da ćemo to dobro iskoristiti sledeće godine", rekao je predsednik Niksa Fil Džekson. Entoni je odustao od rasta plate od 7,5% u drugoj godini.

20:36 - Blater: Ocena za Mundijal 9,25 od 10 Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pohvalio je Brazilce i izjavio da zaslužuju ocenu 9,25 od 10 za organizovanje Svetskog prvenstva. On je Mundijal ocenio "veoma posebnim" zbog visokog kvaliteta fudbala, ali je i kritikovao organizaciju na čijem je čelu zbog toga što ne rešava na pravi način diskriminatorsko ponašanje navijača na stadionima. Blater je potvrdio da je po tom pitanju razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i naveo da će borba protiv rasizma u fudbalu biti prioritet na šampionatu 2018. godine. Blater je rekao i da je iznenađen izborom Lionela Mesija za najboljeg igrača Mundijala i dodao da saoseća sa Urugvajcem Luisom Suarezom koji je suspendovan na četiri meseca zbog toga što je ugrizao protivničkog igrača.20:04 - Vladimir Micov prešao u GalatasarajSrpski reprezentativac Vladimir Micov prešao je u turski Galatasaraj, potvrdio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Krilni igrač je posle dve sezone napustio moskovski CSKA. On je prethodno igrao za Kantu, Laboral Kuću, Partizan, Crvenu zvezdu, Budućnost i Beopetrol. Micov se tako u Galatasaraju pridružio zemljaku Zoranu Ercegu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:22 - Krajinović u drugom kolu turnira u Hamburgu

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u drugo kolu turnira u Hamburgu, pošto je u prvom kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa s 2:1, po setovima 1:6, 7:5, 6:2. Krajinović je u njihovom prvom međusobnom duelu do trijumfa došao posle sat i 47 minuta igre. Srpski teniser, 149. igrač na ATP rang listi, u prvom setu nije uspeo da osvoji gem na svoj servis, dok je Nemac čak triput napravio brejk i tako lako došao do prednosti. U drugom setu, Krajinović je triput oduzimao servis 73. teniseru sveta, dok je Štruf dvaput uzvratio. Odlučujući set u potpunosti je pripao Krajinoviću, kontrolisao je u potpunosti ritam i zasluženo izborio plasman u drugo kolo. On će se u drugom kolu sastati s Italijanom Fabijom Fonjinijem, koji je bio slobodan u prvom kolu.

19:19 - Nibali pobedio u 10. etapi i ponovo preuzeo vođstvo na TuruItalijanski biciklista Vinćenco Nibali pobedio je danas u 10. etapi Tur de Fransa i ponovo preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Dvadesetdevetogodišnji Italijan, član ekipe Astana, ostvario je drugu etapnu pobedu na ovogodišnjem Turu, a superiornom vožnjom potvrdio je da ostaje glavni favorit za osvajanje titule na najprestižnijoj svetskoj trci. Nibali je bio nadmoćan u prvoj planinskoj etapi, voženoj od Miluza do La Planš de Bel Fija u dužini od 161,5 kilometara.Nibali u žutoj majici lidera Tura ima 2:23 minuta prednosti nad prvim pratiocem, Australijancem Ričijem Porteom. Biciklisti sutra imaju slobodan dan, a 11. etapa vozi se u sredu od Bezansona do Ojonaa u dužini od 187,5 kilometara.

19:01 - Nađeno šest od 11 odbeglih indijskih rukometašaDanska policija je danas našla šest od jedanaest dečaka iz juniorske rukometne ekipe Indije za kojima se tragalo od kada su u subotu nestali tokom finala međunarodnog rukometnog turnira u gradu Droninglund. Dečaci između 13 i 19 godina vozom su doputovali u Kopenhagen gde ih je u nedelju, u jednom lokalnom hramu Sika, policija locirala i uspela da zadrži četvoricu, dok su se ostali razbežali. U ponedeljak su nađena još dvojica, na kopenhaškoj železničkoj stanici. Kako je saopšteno, traga se za ostalima iz odbegle rukometne ekipe. Dečaci, koje je policija našla, objasnili da su iz rukometnog kampa pobegli u subotu zbog straha da će, kako tvrde, biti fizički kaznjeni zbog lošeg rezultata na turniru.

18:40 - Kontador se povukao s TuraDvostruki šampion Trke kroz Francusku, španski biciklista Alberto Kontador povukao se danas s trke posle pada tokom 10. etape. Kontador je drugi veliki favorit koji je odustao tokom ovogodišnje trke, pošto se prošle nedelje, takođe posle teškog pada, povukao branilac titule Kris Frum. Španac je pred današnju etapu bio deveti u ukupnom plasmanu.

18:05 - Nadal drugi učesnik završnog turnira u LondonuŠpanski teniser Rafael Nadal obezbedio je učešće na završnom turniru sezone u Londonu, saopštilo je danas Udruženje profesionalnih tenisera (ATP). Nadal se pridružio Novaku Đokoviću, koji je nakon osvajanja Vimbldona prvi izborio plasman na turniru u prestonici Engleske. Španski teniser ove sezone osvojio je četiri titule - u Kataru, Riju, Madridu i na Rolan Garosu. Pored Đokovića i Nadala, učeščhe na završnom turniru izborili su braća Bob i Majk Brajan iz SAD u konkurenciji dublova. Takmičenje u Londonu biće održano od 9. do 16. novembra u "O2" areni.

15:45 - Junajtedu od Adidasa 750 miliona funti Mančester Junajted je zvanično objavio da će od sezone 2015/16 nositi dresove sa oznakom kompanije Adidas, a saradnja će trajati u narednih 10 godina. Junajted bi prema ovom ugovoru trebalo da pripadne 750 miliona funti za tih deset godina. Poređenja radi, Čelsi za desetogodišnji ugovor sa Adidasom prima 300 miliona funti.

13:40 - Novak Đoković uživa na čelu ATP liste, Lajović 71. na svetuNajbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je prvo mesto na najnovijoj ATP rang listi sa 460 poena prednosti u odnosu na Španca Rafaela Nadala. Đoković je prvi sa 13.130 poena, Nadal ima 12.670, a na trećem mestu je Švajcarac Rodžer Federer sa 6.100 poena.Janko Tipsarević je na 146. mestu sa 400 bodova, tri pozicije ispod njega je Filip Krajinović (397 bodova), a među prvih 200 je Ilija Bozoljac, koji se nalazi na 199. mestu (251).

13:23 - Rodrigez u Fjorentini do 2017. godineFudbaler Fjorentine Gonzalo Rodrigez produžio je ugovor do 2017. godine, saopštio je klub iz Firence. Argentinskom fudbaleru je prethodni ugovor isticao sledeće godine, ali je odlučio da ga produži na još dve sezone.

12:55 - Jelena i Ana zadržale pozicije na WTA listi

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su devetu i 11. poziciju na najnovijoj WTA listi sa 3.900, odnosno 3.660 bodova. Bojana Jovanovski je sa 1.200 bodova napredovala jedno mesto i sada je 40. na listi, a isti napredak ostvarila je Jovana Jakšić koja je ove nedelje 123. sa 503 boda. Aleksandra Krunić je ostvarila skok od 11 mesta i zauzima 144. poziciju sa 424 boda, dok je Vesna Dolonc napredovala četiri mesta i sada je 165. sa 360 bodova.Neprikosnovena na prvom mestu liste i dalje je Amerikanka Serena Vilijams sa 9.510 bodova, ispred Kineskinje Li Na sa 6.960 i Rumunke Simone Haleop koja ima 6.785 bodova.

12:33 - Lajović u drugom kolu turnira u HamburguSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Hamburgu, pošto je pobedio Francuza Kenija De Šepera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).Lajović je lako i ubedljivo došao do pobede, za sat i tri minuta. On će u drugom kolu igrati protiv 15. nosiova, Argentinca Karlosa Berloka.

11:45 - Kedira potpisuje za Arsenal Sami Kedira izgleda pojačava koloniju Nemaca u Arsenalu. Kako prenose katalonski mediji, Kedira će u narednih nekoliko sati potpisati četvorogodišnji ugovor za Tobdžije i priključiti se Mesutu Ozilu, Peru Mertesakeru, Lukasu Podolskom i Seržu Gnabriju. Nemački reprezentativac i "taze" šampion sveta, prema istom izvoru, zarađivaće deset miliona evra po sezoni.Kedira navodno napušta Santijago Bernabeu zato što se ne oseća voljenim i cenjenim, a pritom je oduvek simpatisao Arsenal.

11:20 - Lev: Hvala Klinsmanu, on je započeo priču koja nas je dovela na krov sveta

Foto: AP
Foto: AP

Selektor fudbalera Nemačke Joakim Lev rekao je da je titula svetskog šampiona rezultat velikog projekta koji je pre 10 godina počeo Jirgen Klinsman. "Počeli smo ovaj projekat pre 10 godina, a ono što se dogodilo u Riju je rezultat višegodišnjeg rada, koji je počeo Klinsman. Konstantno smo napredovali, verovali i radili i ova grupa ljudi to zaista zaslužuje", rekao je Lev nemačkim medijima.

10:10 - Maradona: Dao bih mu raj, ali Mesi nije zaslužio Zlatnu loptuLegendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da Lionel Mesi nije zaslužio nagradu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Brazilu. "Mesi? Ja bih mu dao raj da je to moguće. Ali, nije u redu da neko osvoji nešto što je osvojio samo zbog nekog marketinškog plana", rekao je Maradona. "Žao mi je svoje zemlje. Gol Marija Gecea zaista boli. Postoji ogromna tuga u mom srcu što smo izgubili u finalu. Kada se sve spoji, mislim da je Argentina zaslužila bar penale. Pobeda Nemačke je rezultat nesporazuma u našoj odbrani", kazao je Maradona.

09:50 - Nemci slavili titulu, navijač umro posle uboda nožem

Foto: AP
Foto: AP

U svim gradovima Nemačke slavila se titula šampiona sveta osvojena posle pobede nad Argentinom u finalu Mundijala u Brazilu, a nažalost zabeleženo je i jedno ubistvo

09:00 - Neredi u Argentini posle finala Mundijala

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Hiljade Argentinaca okupilo se u centru Buenos Ajresa tokom utakmice, ali su potom počeli neredi. Huligani su počeli da bacaju kamenje, uništavaju izloge, ulično osvetljenje, a na udaru se čak našlo i lokalno pozorište. Kako se navodi roditelji sa decom bežali su u strahu

08:50 - Mesi: Ne zanima me nagrada, bitan je samo trofej

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbolji fudbaler Svetskog prvenstva u Brazilu Lionel Mesi rekao je da ga ne zanima nagrada jer nije osvojio trofej sa Argentinom. "U ovom trenutku nagrada me uopšte ne zanima, bitno je samo podići trofej", rekao je Mesi posle finalne utakmice u Rio De Žaneiru. "Boli me jer smo izgubili na ovaj način. Bili smo blizu penala... Mislim da smo malo više zaslužili. Nemci su kontrolisali loptu, ali smo mi imali izglednije šanse", kazao je Mesi.

08:30 - Gece: Nisam znao šta se dešavaNemački fudbaler Mario Gece rekao je da je neverovatan osećaj postići odlučujući gol u finalu Svetskog prvenstva. "Neverovatan je osećaj, ne znam kako da ga opišem. Kada sam šutnuo ka golu nisam znao šta se dešava. A, na kraju utakmice slavio sam sa ekipom, zemljom, ostvario nam se san", rekao je Gece posle utakmice u Rio De Žaneiru.

Selektor Joahim Lev kazao je da je verovao u Gecea kada ga je uveo u igru u 88. minutu umesto Miroslava Klozea. "Rekao sam Geceu: Okej, pokaži da si bolji od Mesija, možeš da rešiš Svetsko prvenstvo, imaš sve mogućnosti da to uradiš. Imao sam dobar osećaj", kazao je Lev.

Pregled sportskih događaja koji su obeležili prethodni dan možete videti OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track