POSLEDNJE ZBOGOM: Milana Galića u legendu ispratila truba!

Slava mu: Slavni fudbaler sahranjen u Aleji zaslužnih građana

POSLEDNJE ZBOGOM: Milana Galića u legendu ispratila truba!

Fudbal -
Fudbaler Partizana na večni počinak otišao uz zvuke pesme „Volim Partizan crno-bele boje“ i pesmu „Još jedan dan života“

Legenda Partizana i srpskog fudbala Milan Galić sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na poslednji počinak člana čuvene generacije „Partizanovih beba“ ispratili su porodica, prijatelji, ljudi iz Partizana, ali i velikog rivala Crvene zvezde.

Cenili ga rivali... Vladica Popović, Ilija Petković, Stanislav Karasi
Cenili ga rivali... Vladica Popović, Ilija Petković, Stanislav Karasi

Uz zvuke trube koja je svirala „Volim Partizan crno-bele boje“, najveći dribler u eri kluba iz Humske Milan Galić otišao je na nebo. Dok je sanduk s njegovim telom spuštan u raku, svirana je njegova omiljena pesma „Još jedan dan života“ Miše Kovača. To što su ga na večni počinak ispratili prijatelji i ljuti rivali govori o njemu kao čoveku koji je bio cenjen i poštovan u društvu. Na komemoraciji koja je održana u Skupštini Beograda rečeno je da je Galić bio autentična i neponovljiva sportska ličnost.

Nenad Bjeković
Nenad Bjeković

U ime FK Partizan na sahrani je bio potpredsednik kluba Ratomir Babić, kao i Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Ivan Ćurković. Crvenu zvezdu su predstavljali Vladica Popović, Stanislav Karasi, Tomislav Milićević i Dušan Maravić. Počast legendarnom napadaču odali su i Ilija Petković, Đorđe Perišić, kao i potpredsednik radikala Milorad Mirčić. Od Galića su se na komemoraciji oprostili Milutin Šoškić, Branko Rašović, Marko Valok, Žarko Zečević, Zoran Laković i Vlade Divac.

Milorad Mirčić
Milorad Mirčić

Gale, počivaj u miru i neka ti je večna slava i hvala!

Ivan Ćurković
Ivan Ćurković

PoštovanBLATER IZRAZIO SAUČEŠĆEPredsednik FIFA Sep Blater uputio je telegram saučešća FSS povodom smrti Milana Galića.- Želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. U ime članova FIFA, bio bih vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima gospodina Galića - napisao je Blater.Milan Galić- kao dete izgubio roditelje u ratu i bio ratno siroče- s crno-belima osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije- bio deo čuvene generacije „Partizanovih beba“ koja je igrala finale Kupa šampiona u Briselu 1966. godine- za reprezentaciju Jugoslavije na 51 utakmici postigao 37 golova- s jugoslovenskom selekcijom 1960. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu- nije bio visok igrač, ali posedovao je hitrinu, agresivnost, stabilnost u duelima, odličnu tehniku, izuzetan osećaj za gol i neustrašivost- bio intelektualac u kopačkama pošto je završio Pravni fakultet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track