POTRESNA PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVET: Doživeo moždani udar, slabo vidi, ali i dalje želi da igra
Foto: Volfsburg

Uporni Brazilac

POTRESNA PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVET: Doživeo moždani udar, slabo vidi, ali i dalje želi da igra

Fudbal -
Znam da sam već dugo izvan terena. Sada je na prvom mestu moje zdravlje, ali siguran sam da ću se vratiti profesionalnom fudbalu, rekao je Felipe

Defanzivca Volfsburga Brazilca Felipea Lopesa zadesila je velika nesreća tokom Svetskog prvenstva koja ga je odvojila od fudbalskog terena na duže.

On je uoči meča za treće mesto između Brazila i Holandije u julu mesecu doživeo moždani udar. Život mu je spasao lokalni fizioterapeut, ali ostale su posledice od kojih se još uvek oporavlja.

"Osetio sam da nešto nije u redu, ali u tom trenutku nisam imao pojma šta se dešava", otkrio je Felipe i objasnio kako je uspeo da nazove svog prijatelja fizioterapeuta Mišela Putara, koji je odmah shvatio o čemu se radi i pozvao hitnu pomoć.

"Mišel mi je spasao život", dodao je Felipe.

Po prijemu u bolnicu ustanovljeno je da je došlo do poremećaja cirkulacije krvi u mozgu i da je leva strana Felipeovog tela prestala da funkcioniše kako treba. Felipeu je oštećen vid. Uprkos svemu uporni Brazilac nije odustao od ideje da se vrati na teren.

"Znam da sam već dugo izvan terena. Sada je na prvom mestu moje zdravlje, ali siguran sam da ću se vratiti profesionalnom fudbalu", rekao je Felipe.

Brazilac je u bundesligašu Volfsburgu od 2012. godine. Jednu sezonu je proveo na pozajmici u Štutgartu, a igrao je za portugalski Nacional i belgijski Anderleht.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track