POVLAŠĆEN: Partizan izbegao Lion, Inter, Totenhem, Viljareal...

U prvom šeširu

POVLAŠĆEN: Partizan izbegao Lion, Inter, Totenhem, Viljareal...

Fudbal -
Žreb u Nionu održava se u petak od 13 časova

Fudbaleri Partizana biće nosioci na žrebu za plej of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.Partizan je pred žreb bio prvi ispod crte i čekao je da bar jedna od bolje rangiranih ekipa kiksne, a već u ranoj fazi dana ispali su Slovan Liberec i Černomorec Odesa, koji su odmah iznad crno-belih.Černomorec je pred svojim navijačima nije uspeo da dostigne prednost Splita iz prvog meča (0:0 posle 0:2), dok je Liberec i kod kuće poražen od rumunske Astre Đurđu (2:3 posle 0:3).

Status nosioca donosi lakši put crno-belima ka Ligi Evrope - među nosiocima su Inter, Lion, Totenhem, Gladbah, Viljareal, Real Sosijedad, sa kojima ekipa trenera Marka Nikolića neće moći da se sastane.

Među Partizanovim potencijalnim protivnicima sada su Astana, Šahtjor Soligorsk, ili islandski Stjernan (Zvezda), klub poznat po neobičnim proslavama golova, koji je izbacio Leh iz Poznanja.

Na spisku nepovlašćenih je i Zorja Luhansk, ekipa iz sukobima pogođenog područja, koja igra svoje mečeve u Kijevu.

Utakmice završne runde kvalifikacija za LE igraju se 21. i 28 avgusta, a pobednika u grupnoj fazi očekuje nagrada od 1.3 miliona evra. Klubu je zagarantovano i 150 hiljada za plasman u plej of rundu.Žreb u Nionu održava se u petak od 13 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track