PRED JERMENE I ALBANCE: Danko Lazović ponovo u reprezentaciji, nema Subotića
Foto: Partizan.rs

Advokatov spisak

PRED JERMENE I ALBANCE: Danko Lazović ponovo u reprezentaciji, nema Subotića

Fudbal -
Napadač Partizana se pre tri i po godine povukao iz državnog tima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat vratio je danas u reprezentaciju napadača Partizana Danka Lazovića tri i po godine nakon što se ovaj igrač povukao iz nacionalnog tima.

"Lazović ima mentalitet koji nam je potreban. Odavno sam upoznat sa njegovim kvalitetima, a gledao sam ga nedavno i protiv Totenhema u utakmici u kojoj se odlično pokazao. On svojim temperamentom i strašću može da doprinese timu", rekao je selektor.

Lazović se našao na Advokatovom spisku od 24 igrača za mečeve sa Jermenijom i Albanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Holandski stručnjak na spisak, međutim, nije uvrstio defanzivca Borusije Dortmund Nevena Subotića koji je u septembru prošle godine zatražio "pauzu" u igranju za nacionalni tim.

"Kontaktirao sam Subotića, dopisivali smo se mejlovima i sms porukama i imam osećaj da on ne želi da igra za nacionalni tim. Takvi igrači nam nisu potrebni, jer ako neko ne može da se posveti reprezentaciji, onda bolje da ostane u svom klubu i da ne remeti ostatak tima", kaže Advokat.

U odnosu na neke ranije reprezentativne akcije, na spisku nema ni fudbalera Rome Adema Ljajića. Selektor Srbije pozvao je za predstojeće mečeve mladog golmana Crvene zvezde Predraga Rajkovića.

Evo šta Advokat kaže o Ademu Ljajiću:

"On je dobar igrač, ali ima drugačiji mentalitet od onog koji ja želim".

Fudbaleri Srbije prvi meč u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope igraju 11. oktobra protiv Jermenije u Jerevanu, a tri dana kasnije u Beogradu će dočekati selekciju Albanije.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Predrag Rajković.

Odbrana: Dušan Basta, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić i Stefan Mitrović.

Sredina terena: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski.

Napadači: Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Đuričić, Zoran Tošić, Filip Đorđević, Aleksandar Mitrović i Danko Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track