PROBILI LED: Fudbaleri Srbije odradili prvi trening pod vođstvom Advokata
Foto: FSS

Radili sat i po

PROBILI LED: Fudbaleri Srbije odradili prvi trening pod vođstvom Advokata

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije odradila je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi prvi trening pod dirigentskom palicom novog selektora Dika Advokata
1 / 3 Foto: FSS

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije odradila je prvi trening pod dirigentskom palicom novog selektora Dika Advokata. Reprezentativci su prvi trening, pred prijateljski meč sa Francuskom 7. septembra u Beogradu, odradili u utorak popodne u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Selektor Srbije je sa svojim saradnicima prvi put, od kada je krajem jula, stupio na novu dužnost, izašao na teren i radio sa igračima.

Foto: FSS
Foto: FSS

Advokat će na prijateljskoj utakmici sa Francuskom na delu videti mogućnosti reprezentativaca na koje računa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Svi pozvani fudbaleri stavili su se Advokatu na raspolaganje, tako da će on u narednih šest dana imati prilike da se bliže upozna sa njima. Kako je ranije saopštio Advokat će posle prvog iskustva sa potencijalnim reprezentativcima razmatrati i druge opcije, kako bi u nacionalnom timu okupio sve najbolje raspoložive snage.

Foto: FSS
Foto: FSS

"Za sada ću zadržaću isti sistem igre kao i moji prethodnici, ali ću tim voditi na drugačiji način. Moja ideja je da formiram grupu igrača koja će biti okosnica državnog tima. Svi ostali, koji svojim igrama budu zasluživali našu pažnju, pratićemo s dužnim poštovanjem. Sa saradnicima ću pratiti svakog našeg igrača, ali je jako važno da oni igraju u svojim klubovima"", rekao je Advokat na prvoj konferenciji za medije. Reprezentativci će u sportskom centru u Staroj Pazovi boraviti naredna tri dana, ali će sve treninge do utakmice odraditi u sportskom centru u Staroj Pazovi.

Foto: FSS
Foto: FSS

"Reprezentacija će trenirati u sportskom centru. To je divan ambijent, jer tamo imamo sjajne uslove za rad. Ali, iz iskustva znam da je igračima preko glave boravak u sličnim klupskim centrima. Zato sam želeo da im malo promenim ambijent, pa će do meča sa Francuskom deo vremena provesti u hotelu u centru Beograda", objasnio je Advokat.Svi reprezentativci su s lakoćom odradili današnji trening, koji je trajo sat i po.Srbija počinje kvalifikacije za EURO 11. oktobra u Jerevanu protiv Jermenije. U našoj kvalifikacionoj grupi su još Danska, Portugal i Albanija. Francuska u Grupi I igra van takmičarske konkurencije, pošto su "trikolori" domaćini narodnog Evropskog prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track