PRVENAC: Dušan Tadić dao gol za Sautempton

Pripreme

PRVENAC: Dušan Tadić dao gol za Sautempton

Fudbal -
Srpski reprezentativac učestvovao u akcijama iz kojih je tim trenera Kumana postigao sva tri gola u pobedi nad Brajtonom 3:1

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Tadić postigao je prvi gol za novi klub, Sautempton, a pritom je učestvovao u akcijama i za preostala dva u predsezonskoj pobedi engleskog kluba nad Brajtonom od 1:3.

Seriju pogodaka na Amerikan Ekspres Komjuniti stadionu otpočeo je odlični srpski reprezentativac i najzvučnije pojačanje Svetaca u dosadašnjem toku prelaznog roka, Dušan Tadić, koji je u 19. minutu sa ivice šesnaestrca preciznim udarcem najavio potpuni potpop domaćeg sastava na ovom meču.

Bivši as holandskog Tventea je bio jedan od zapaženijih igrača Sautemptona na ovoj utakmici, konstantno je pravio probleme protivničkoj odbrani, a njegovi prekidi bili su prava noćna mora za igrače Brajtona.

Tadićev pogodak u potpunosti je pokrenuo ekipu trenera Ronalda Kumana na ovom meču. Upravo je on u finišu prvog poluvremena započeo akciju kod drugog pogotka Svetaca, do lopte je potom došao Gracijano Pele, čiji je udarac izblokiran, ali ne i naredni Stivena Dejvisa, koji je završio u mreži Brajtona.

Još jednu dobru partiju Sautemptona na najbolji način krunisala je 19-godišnja nada Svetaca Džejms Vord-Praus, koji je sa preko 20 metara silovitim udarcem povisio rezultat na 3:0. Tadić i Pele su i u nastavku meča konstantno pretili odbrani Brajtona, stvorili nekoliko odličnih prilika, ali je na kraju te promašaje kanio Kazenga Lua Lua, koji je u 74. minutu postavio konačan rezultat na ovom meču.

http://www.youtube.com/watch?v=G039WwBeweE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track