RAT JE POČEO: Dragan Džajić tuži Piksija za klevetu!
Foto: S

Otvoren sukob dvojice legendi crveno-belih

RAT JE POČEO: Dragan Džajić tuži Piksija za klevetu!

Fudbal -
ZBOG Stojkovićevih optužbi da je finansijski oštetio Crvenu zvezdu Džajić spreman da pravdu potraži na sudu. Upravni odbor kluba s Marakane u ponedeljak će zauzeti stav povodom sukoba dvojice bivših predsednika

Dragan Džajić planira da tuži za klevetu Dragana Stojkovića Piksija, ali i sve one koji su poslednjih dana širili laži o njemu, saznaje Kurir.

Predsednik FK Crvena zvezda u ostavci miran je i staložen jer, kako naš izvor tvrdi, njegova nevinost posle optužbi Stojkovića leži u papirima koji su na Marakani. Dragan Džajić smatra da se u Finansijskoj analizi rada kluba u periodu od 1996. do 2012. godine, koji je javno obznanio potpredsednik Nebojša Čović, jasno vidi ko je i kako poslovao, na račun ili dobrobit Crvene zvezde.Konsultovao advokateDragan Stojković već nekoliko dana optužuje Dragana Džajića za finansijske malverzacije. Piksi tvrdi da je upravo on sa menadžerom Milanom Ćalasanom sklopio ugovor 50/50 za Nikolu Žigića, da bi se posle toga okoristio za novac dobijen od transfera.- Džaja ozbiljno razmišlja o tužbi za klevetu! Konsultovao je svoje advokate i tužiće Piksija, ali i sve one koji su poslednjih dana širili laži i neistine o njemu. On neće da odgovara Stojkoviću kroz medije jer smatra da tako ne smeju da se ponašaju Zvezdine veličine. Siguran je u svoju nevinost i neće javnu polemiku. Za nekoliko dana sa odmora iz Crne Gore dolazi u Srbiju - tvrdi izvor Kurira blizak Draganu Džajiću i dodaje:

Čeka poziv- Džaja kaže da je uvek bio na raspolaganju istražnim organima. Policija je poslednjih godina često boravila na Marakani, pa da su pronašli neke malverzacije vezane za njegovo ime, sigurno bi imali šta da ga pitaju. Spreman je da se odazove na bilo koji poziv. Isto tako, tvrdnja bivšeg zamenika okružnog tužioca Aleksandra Milosavljevića da bi Stojković trebalo da svoje optužbe i tvrdnje potkrepi dokazima ide u prilog Džajiću. Džajić tvrdi da je 2004. godine, kada je napustio Marakanu, klub ostavio u plusu jer je Crvena zvezda trebalo da dobije tri miliona dolara od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak.Činjenice o ŽigićuUpravni odbor Crvene zvezde u ponedeljak će zauzeti stav povodom optužbi Dragana Stojkovića na račun Dragana Džajića. Očekuje se da to telo iznese sve činjenice vezane za odnos Nikole Žigića, menadžera Milana Ćalasana i Dragana Džajića, te transfer iz Crvene zvezde u Rasing iz Santandera.

Ko je koliko zaradioPIKSIJU OD PREMIJA 63.322 €Za sedam godina u Crvenoj zvezdi Dragan Džajić je na osnovu plata i nagrada zaradio 108.195 evra. Sa druge strane, Dragan Stojković je za nešto više od dve godine inkasirao 133.864 evra! Posebno je zanimljiv podatak da je Piksi na ime premija uzeo impozantnih 63.322 evra! Lukić je od Zvezde uzeo 88.645. Crvenu zvezdu su u poslednjih 15 godina vodila čak tri predsednika koji imaju samo srednju stručnu spremu. Pored Stojkovića, tu su i Den Tana i Vladan Lukić.

Loša procenaUMESTO ZA 12, PRODAT ZA 6 MILIONANikola Žigić je prodat Rasingu iz Santandera u leto 2006. godine za 6,25 miliona evra, dok je Dragan Stojković bio predsednik Crvene zvezde. Ta ponuda nije bila loša, ali je simptomatično što visoki napadač nije unovčen samo šest meseci ranije, kada je engleski Vest Hem nudio čak 12 miliona evra. Tada je za prodaju Nikole Žigića bio ceo Upravni odbor, a tadašnji član tog visokog tela Nebojša Divljan govorio je da mu ni tada, a ni posle nije bilo jasno zašto Stojković nije pristao na prodaju. Navodno, Piksijevo opravdanje je bilo da Žigić mora ostati kako bi Crvena zvezda uzela titulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track