RATUJU OKO DETETA: Čelsi otima Barseloni 11-godišnjeg dečaka
Foto: Twitter

Fudbalsko čudo

RATUJU OKO DETETA: Čelsi otima Barseloni 11-godišnjeg dečaka

Fudbal -
Fudbalski klub Čelsi pokušava da otme španskoj Barseloni 11-godišnjeg dečaka Ksavijea Simonsa, novo fudbalsko čudo od deteta

LONDON – Fudbalski klub Čelsi pokušava da otme španskoj Barseloni 11-godišnjeg dečaka Ksavijea Simonsa. Engleski mediji prenose da Čelsi na sve načine pokušava da angažuje fudbalsko čudo od deteta. "Plavci" su na Kamp Nou već poslali zvaničnu ponudu za malog Holanđanina, u okviru koje bi se i dečakova porodica preselila u London. Međutim, Barselona je glatko odbila tu ponudu. Naime, čelnici katalonskog kluba ne žele da se odreknu novog fudbalskog bisera, jer planiraju da Simons jednog dana zaigra i za seniorski tim Barselone. On će pre toga proći sve selekcije Barse. Izgleda da ni Čelsi nije spreman da se preda bez borbe, pošto engleski mediji najavljuju da klub sa Stamford Bridža sprema novu ponudu.

U takvoj situaciji dva kluba bi mogla da zarate oko 11-godišnjeg dečaka, a pitanje je i da li je transfer deteta otog uzrasta uopšte legalan. Ironično, Barselona je nedavno kažnjena upravo zbog kršenja UEFA pravila oko kupovine igrača mlađih od 18 godina i zato u naredna dva prelazna roka ima zabranu transfera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track