RAZBIJTE ENGLEZE: Crno-beli dočekuju Totenhem
Foto: Dado Đilas

Prvo kolo Lige Evrope

RAZBIJTE ENGLEZE: Crno-beli dočekuju Totenhem

Fudbal -
Nemamo imperativ da trijumfujemo, ne osećamo pritisak. Hoćemo da uživamo, poručio trener kluba iz Humske Marko Nikolić

Fudbaleri Partizana večeras (19.00) igraju prvi ovosezonski meč u Ligi Evrope, i to protiv najjačeg rivala, budući da u Humsku stiže engleski Totenhem.Tim iz Londona je favorit u svakom pogledu, bez obzira na to da li se kao parametar uzima budžet kluba, atraktivnost prvotimaca ili jačina lige iz koje dolaze. Ipak, crno-beli imaju svoje razloge za optimizam. Meč igraju pred svojim navijačima, a od sve četiri ekipe iz grupe C jedino su oni minulog vikenda ostvarili pobedu.

Favoriti... Prvotimci Totenhema
Favoriti... Prvotimci Totenhema

- Lepa je to konstatacija, ali treba biti realan i reći da su njihove lige daleko teže, mada bi bilo lepo da jedino mi danas pobedimo. U ovaj duel ulazimo bez imperativa pobede, igrači nemaju nikakav pritisak i treba da uživaju jer su sebi omogućili atraktivne rivale. Nadam se samo da ćemo na kraju osvojiti dovoljan broj bodova da prezimimo u Evropi jer se ne zadovoljavamo pukim učešćem - kaže trener Partizana Marko Nikolić.Crno-beli večeras neće moći da računaju na suspendovanog Petra Škuletića i povređene Darka Brašanca i Andriju Živkovića, dok bi u tim trebalo da se vrati Vladimir Volkov.- Imamo problema sa sastavljanjem tima, ali to ne menja ništa u našoj ideji. Mi uvek idemo na pobedu, rivalu se prilagođavamo samo u određenim detaljima, dok je naša filozofija ista. Naša grupa praktično ima nivo Lige šampiona i trudićemo se da se predstavimo u što boljem svetlu - kaže Nikolić.

Savet navijačimaČUVAJTE SE DŽEPAROŠATotenhem će imati podršku nekoliko stotina navijača, koji su još juče počeli da pristižu iz Londona. Za sve njih na zvaničnom sajtu „pevaca“ objavljena su uputstva kako se treba ponašati u našem glavnom gradu:- Obavezno obiđite grad, ali vodite računa jer taksisti na aerodromu umeju da naplate skuplju vožnju i ima mnogo džeparoša. Preporuka je da u gradu ne nosite obeležja kluba, od Studentskog trga do stadiona biće organizovan polazak autobusa za engleske navijače, ali ne i povratak.

Partizan Totenhem 19.00Beograd. Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.710 gledalaca. Sudija: Alon Jefet (Izrael). Pomoćnici: Amihaj Mozes (Izrael), Mahmud Mahagna (Izraela).Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov, Marković, Drinčić, Grbić, Pantić, Ninković, Lazović. Trener: Marko Nikolić.Totenhem: Loris, Rouz, Dijer, Vertonhen, Kabul, Lamela, Eriksen, Kapue, Lenon, Dembele, Adebajor. Trener: Maurisio Poketino.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track