REFLEKTORI KRAJ MORAVE: Stadion Borca u Čačku spreman za noćne utakmice
Foto: FK Borac

Novo ruho

REFLEKTORI KRAJ MORAVE: Stadion Borca u Čačku spreman za noćne utakmice

Fudbal -
Ovo je dobitak za Borac i čitav grad, jer je postavljanje rasvete u svim mestima podiglo nivo gledanosti fudbala za 100 odsto, pa se nadam da će tako biti i ovde, rekao je sportski direktor čačanskog Superligaša Slobodan Ilić

Prvi put u skoro devet decenija dugoj istoriji Fudbalskog kluba Borac na stadionu kraj Morave zasijali su reflektori, tako da će Čačani ubuduće moći da uživaju u noćnim utakmicama.

"Ostvaren je naš dugogodišnji san, rasveta na stadionu je donedavno delovala kao nerealna priča. O tome smo maštali još od utakmica u evropskim takmičenjima, koje nismo mogli da igramo kod kuće jer nismo imali reflektore. Ovo je dobitak za Borac i čitav grad, jer je postavljanje rasvete u svim mestima podiglo nivo gledanosti fudbala za 100 odsto, pa se nadam da će tako biti i ovde", rekao je sportski direktor čačanskog superligaša, Slobodan Ilić.Njegovo očekivanje dobilo je potvrdu već sinoć, budući da je probnom puštanju reflektora u rad prisustvovalo oko 500 ljudi. Tada je odrađen i prvi trening pod svetlima, čime je, ističe Ilić, započeta nova epoha u istoriji Borca i čačanskog fudbala.

Prvu utakmicu pod reflektorima Borac će odigrati već sutra, pošto će se tokom vikenda na stadionu kraj Morave igrati turnir "Živorad Bija Stanković", na kome će učestvovati četiri fudbalska kluba iz Moravičkog okruga.

Pored domaćina nastupiće i Mladost iz Lučana, Metalac iz Gornjeg Milanovca i ivanjički Javor.Nadmetanje će u subotu otvoriti Javor i Mladost, koji će se sastati u 17.30, dok će Borac igrati protiv Metalca u 20.30. Drugog dana turnira, u istim terminima najpre će za treće mesto igrati poraženi od subote, dok će se za prvu poziciju boriti pobednici.

"Bija Stanković je čuveni profesor, igrač i dugogodišnji trener Borca, sa njim na kormilu izborili smo prvi put plasman u savezni rang takmičenja početkom 60-ih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da poštujemo legende Borca, a on je jedan od najzanimljivijih ličnosti u klupskoj prošlosti. Gledaoci će moći da gledaju dobar fudbal, pošto će se sastati četiri kvalitetna kluba. Malo je okruga u Srbiji koji se mogu pohvaliti tolikom brojem valjanih i uspešnih timova, pa očekujem gledaoce iz okolnih gradova", naveo je Ilić.

Prema njegovom mišljenju, turnir će biti odlična provera pred početak takmičenja u Superligi. On ističe da su pripreme započete na vreme i da su dobro odrađene, pošto je odigrano mnogo prijateljskih utakmica, a zadovoljan je i načinom na koji je odrađen prelazni rok.

"Doveli smo pet kvalitetnih igrača, a četvorica bi trebalo da se nađu u prvoj postavi. Nismo gomilali pojačanja, birali smo valjane fudbalere, a prelazni rok još traje, pa postoji mogućnost da nam se priključi još neko", zaključio je sportski direktor Borca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track