REKORDER: Ronaldo blizu prestizanja svih Realovih legendi

Nezaustavljiv je

REKORDER: Ronaldo blizu prestizanja svih Realovih legendi

Fudbal -
Portugalac je nastavio da trese mreže efikasnije nego bilo koji njegov prethodnik

Kristijano Ronaldo je bio najaktivniji u uništenju Deportiva rezultatom 8:2 u kojem je postigao novi het-trik, od čega niti jedan gol nije postigao jačom, desnom nogom.

Tako je Portugalac došao nadomak obaranja novih rekorda u "Kraljevskom klubu". Ovo je bio 24. Ronaldov het-trik u dresu Reala, čime je prestigao legendarnog Ferenca Puškaša sa kojim je do ovog vikenda bio izjednačen, te je ispred njega jedino još Alfredo Di Stefano koji ih je ostvario 28.

Međutim, Ronaldo je blizu i rekorda Primere u kojoj vode Di Stefano i Telmo Zara, legenda Atletik Bilbaa, sa po 22 het-trika, dok ih Ronaldo ima dva manje, Leo Mesi ih je ostvario 19. Portugalac blista i u Evropi pa je tako prošle nedelje stigao do svog 68. pogotka u Ligi šampiona i sada zaostaje svega tri gola za rekorderom takmičenja, ujedno još jednom legendom Reala, Raulom Gonzalesom. Što se tiče pojedinačnih sezona, Kristijano je već oborio rekord jer je minule sezone čak 17 puta pogađao mrežu protivnika i tako oborio rekord koji su sa po 14 golova u sezoni držali Leo Mesi i Hoze Altafini. Što se ukupnog broja golova u evropskim takmičenjima tiče, Ronaldo ih je do sada postigao 71, čime je prestigao Pipa Inzagija a došao na pet pogodaka udaljenosti od pomenutog Raula Gonzalesa.

Za sada Ronaldova statistika je toliko impresivna da u dresu Reala ima više pogodaka nego nastupa jer je 253 puta oblačio dres Madriđana a čak 260 puta bio strelac. Videćemo da li će uspeti da održi ovaj neverovatan prosek do kraja svoje karijere u prestonici Španije.

O rekordu koji bi Ronaldo najviše voleo da obori pre nego ode iz Real Madrida, smo već pisali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track