ROMAN PRETERAO: Čelsi ima čitav jedan tim na pozajmici, i to dobar tim
Foto: Reuters

Previše kupljenih fudbalera

ROMAN PRETERAO: Čelsi ima čitav jedan tim na pozajmici, i to dobar tim

Fudbal -
Možda će se taktika Čelsija isplatiti na duže staze, ali je trenutno "gužva" u londonskom klubu

Transfer period je gotov i Čelsi je formirao ekipu baš onako kako je Žoze Murinjo želeo. Dovedeno je nekoliko pojačanja svetske klase, dok su na pozajmicu poslati igrači koji se ne uklapaju u taktičke zamisli gospodina "Posebnog".

Upravo kada su pozajmice u pitanju, Čelsi je verovatno najaktivniji klub na planeti. Naime, "Plavci" su u prethodnoj deceniji kupili ogroman broj fudbalera, uglavnom mladih i talentovanih, koji još uvek nemaju mesta u prvom timu ove veoma snažne ekipe.

Tako londonski klub od kraja prelaznog roka ima čak 26 igrača na pozajmicama u čak 8 zemalja sveta! Dakle, Čelsi bi mogao da sastavi čitav tim zajedno sa rezervama samo od pozajmljenih igrača.

Tu su mlade nade poput Edenovog brata, Torgana Azara, zatim Lukasa Pijazona i Oriola Romeua, do onih koji nisu odigrali onako kako se od njih očekivalo, a među njih spadaju: Fernando Tores, Marko van Ginkel, Marko Marin, Rajan Bertran, Viktor Mozes...

Što se ovog fenomena tiče, mišljenja su podeljena, pa neki smatraju da se Abramovič previše zaleteo sa kupovinom igrača, dok drugi smatraju da je dugoročno ovo odličan potez, te da će Čelsi suvereno vladati Engleskom i Evropom kada svi igrači iz njihovog pogona stasaju za prvi tim i Premijer ligu. Videćemo za par godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track