RUNI ISKREN: Nisam više napadač kakav sam bio
Foto: Reuters

Promena stila igre

RUNI ISKREN: Nisam više napadač kakav sam bio

Fudbal -
Kapiten Mančester junajteda i Engleske svestan je faze karijere u kojoj se nalazi

Vejn Runi je minulog leta dobio dve velike časti, ujedno i obaveze, postao je kapiten Engleske nakon odlaska Stivena Džerarda iz reprezentacije, kao i kapiten Junajteda nakon odlaska Nemanje Vidića u Inter.

Međutim, Runijeva karijera sada traje već više od decenije, pa iskusni Englez priznaje da više nije isti tip napadača kao ranije.

"Nisam više igrač kakav sam bio", rekao je Runi.

"Kada sam bio mlađi, mnogo sam trčao, radio sve na terenu, i kasnije nisam imao snage da stvorim sebi gol šanse. Moj stil se promenio, sada sam iskusniji i lukaviji, ne zalećem se svaki put u kazneni prostor, znam kako i kada to treba da radim", dodao je on i nastavio "Sada igram više iza napadača jer mogu i tu kao i u napadu. Zavisi od naše taktike u svakom meču. Ne verujem da je više moguće reći koja je moja najbolja pozicija. Mogu da igram u vezi, mogu da igram spolja, a mogu i u napadu, sve zavisi od menadžera."

Runi je u šokantnom porazu od Lestera igrao iza napadačkog dvojca Falkao-van Persi, a meč je završio na mestu napadača nakon što je Kolumbijac zamenjen. Uprkos lošoj partiji tima, Runi je odigrao "kapitenski", upisao asistenciju, borio se čitav meč, te par puta pobesneo na mlade defanzivce Mančestera nakon primljenih golova, što je bilo veoma očigledno u direktnom prenosu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track