Savo Pavićević: Radio sam na selu i ne stidim se toga
Foto: Saša Pavlić

Životna priča Zvezdinog defanzivca

Savo Pavićević: Radio sam na selu i ne stidim se toga

Fudbal -
Sve za familiju Potičem iz porodice koja se bavi poljoprivredom, nije mi bilo teško da pomognem mojima, kaže štoper Crvene zvezde

Savo Pavićević, stub odbrane Crvene zvezde i jedan od najzaslužnijih za osvajanje dugo čekane titule, otkriva Kuriru svoj životni put - od dečaka sa sela, koji je marljivim radom i zalaganjem postao profesionalac i reprezentativac Crne Gore.- Desetak klubova, prelepe sezone u Nemačkoj, Grčkoj i na Kipru. Preko 150 utakmica za Hajduk i 40 za reprezentaciju Crne Gore, titula sa Zvezdom - uz osmeh sumira sjajnu karijeru Pavićević.DomaćinZa tih osam godina u Kuli nije se libio da pored fudbala pomogne familiji u svim seoskim poslovima.- Potičem iz porodice koja se bavi poljoprivredom. Uvek kada sam imao vremena, dolazio sam kući da pomognem. Kad kod je bilo nekog posla u domaćinstvu, stajao sam im na raspolaganju. To ga se nikada nisam stideo, niti ću. Nisam osukudevao ni u čemu, uvek sam imao za put, piće sa društvom...Posle osam godina usledio je odlazak u Vojvodinu, zatim u Kotbus.- U Nemačkoj se zna, ponedeljak - petak posao, naporan rad, dok je vikend rezervisan za utakmice. Taj mentalitet? Pa, to je mašinerija. Rade mnogo i nema greške kod njih. Uslovi fenomenalni, kvalitet na vrhunskom nivou, stadioni puni. Nažalost, ispali smo iz Bundeslige, svi ugovori igrača koji ostaju automatski su prepolovljeni. Nisam to hteo da prihvatim. Otišao sam u Kavalu, pa potom Makabi.Mir u IzraeluIzrael - jak utisak.- Igrao sam u dva najveća kluba - Makabiju i Hapoelu. Pričam mladim igračima Zvezde da, ako neko bude imao ponudu Makabija iz Tel Aviva, ne razmišlja ni sekund. Tamo je sve na vrhunskom nivou. Sada tamo ima mnogo problema. U Ašdodu mi igra kum Aleksandar Davidov. Čujemo se svakog dana, bili su na pripremama u Poljskoj, ali su se vratili u Izrael. Tamo se vodi rat, nadam se da će konačno doći do primirja - zaključio je Pavićević.

Odbio bolji ugovorŠTA SE DEŠAVA KAD ZVEZDA ZOVEPre Marakane, Savo Pavićević gospodario je odbranom na Kipru.- U Anortozisu me je čekao novi, bolji ugovor, ali Zvezda zove. Nisam mnogo razmišljao, došao sam, imao sezonu iz snova, jedino mi je krivo što nismo pobedili Partizan, ali biće prilike i za to. Titula je ostvarenje mog fudbalskog sna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track