SELTIK U ŠOKU: Maribor pobedom u Glazgovu stigao do Lige šampiona
Foto: AP

Senzacija

SELTIK U ŠOKU: Maribor pobedom u Glazgovu stigao do Lige šampiona

Fudbal -
Ekipe Porta, Maribora, BATE Borisova i APOELA i Zenita plasirale su se u UEFA Ligu šampiona

Najveće iznenađenje u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona napravili su fudbaleri Maribora koji su u Glazgovu savladali slavni Seltik sa 1:0.Gol odluke postigao je Brazilac Markos Tavares u 75. minutu. Maribor je tako savladao Seltik ukupnim rezultatom 2:1.

Najubedljiviju pobedu u revanšu upisao je APOEL koji je sa 4:0 deklasirao Olborg, dok je ekipa BATE Borisova savladala Slovan rezultatom 3:0. APOEL je na kraju eliminisao Olborg sa ubedljivih 5:1, dok je BATE do Lige šampiona stigao ukupnim rezultatom 4:1. Porto je rutinski savladao Lil sa 2:0, čime je samo potvrdio minimalnu pobedu iz prve utakmice.

Nešto ranije Zenit je ubedljivom pobedom od 3:0 eliminisao Standard. Rusi su prvi meč dobili sa minimalnih 1:0. Preostali mečevi plej-ofa Lige šampiona su na programu u sredu. Rezultati:Utorak:APOEL – Olborg 4:0 (prvi meč 1:1) BATE Borisov – Slovan Bratislava 3:0 (1:1) Porto – Lil 2:0 (1:0) Seltik – Maribor 0:1 (1:1) Zenit – Standard Lijež 3:0 (1:0) Sreda: Arsenal – Bešiktaš (0:0) Atletik Bilbao – Napoli (1:1) Bajer Leverkuzen – Kopenhagen (3:2) Ludogorec – Steaua (0:1) Malme – Salcburg (1:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track