Sindikat fudbalera Nezavisnost proglasio Frajdeja za najboljeg igrača u Superligi Srbije
Foto: Dragan Kadić

Izabran i tim godine

Sindikat fudbalera Nezavisnost proglasio Frajdeja za najboljeg igrača u Superligi Srbije

Fudbal -
Frajdej je najbolji strelac Superlige, ali je i proglašen za najboljeg igrača našeg prvenstva u ovoj sezoni

BEOGRAD - Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" izabrao je najbolji tim Superlige Srbije.U najboljem timu nalaze se Rajković (Crvena zvezda), Stojković (Čukarički), Pavićević (Crvena zvezda), Rendulić (Čukarički), Brežančić (Čukarički), Matić (Čukarički), Drinčić (Partizan), Gaćinović (Vojvodina), Babović (Partizan), Stojiljković (Čukarički), Frajdej (Mladost).

Frajdej je najbolji strelac Superlige, ali je i proglašen za najboljeg igrača našeg prvenstva u ovoj sezoni. On je bio presrećan što je od svojih kolega proglašen za igrače Superlige.

"Nagradu doživljavam kao veliku čast, jer sam je dobio kao stranac i od igrača Srbije. Nije bilo lako da se adaptiram na srpski fudbal kada sam došao iz rodne Nigerije, ali sada sam presrećan što sam došao vašu zemlju i što sam izabrao klub kao što je Mladost iz Lučana", rekao je Frajdej.

Za najbolji gol sezone proglašen je pogodak fudbalera Borca Ognjena Ožegovića na meču protiv Jagodine.Generalni sekretar Sindikata Nezavisnost Mirko Lekić najavio je da će ovaj izbor biti tradicionalan."Ušli smo u gotovo sve klubove, obavili razgovore sa preko 300 igrača. Bilo je klubova koji nisu dozvolili da igrači budu birani u ovaj izbor. Igrači čiji klubovi nisu dozvoli da Sindikat sprovede glasanje za idealni tim prema propozicijama nisu mogli da budu izabrani za članove idealnog tima. Svaki igrač nije mogao da bira sebe i igrače iz svog kluba", rekao je Lekić.

Predsednik Sindikata Mirko Poledica izrazio je zadovoljstvo što su posle 116 godina od odigrane prve utakmice na teritoriji Srbije igrači došli u priliku da izaberu najboljeg među sobom i idealni tim lige."Žao mi je što na ovoj svečanosti nije prisutan i predsednik FSS Tomislav Karadžić, jer bi morao da zna da je on na toj poziciji zbog igrača, a ne obrnuto, da igrači postoje zbog njega", rekao je Poledica.

Sindikat Nezavisnost je ove godine pokrenuo akciju pod nazivom TOP 11 – izbor najboljeg tima i najboljeg igrača u Superligi Srbije. Ovo je prvi put u istoriji srpskog fudbala da su najbolji tim u sezoni birali skoro svi fudbaleri klubova koji igraju u Superligi.Nagradu za najboljeg golmana dodelio je Oliver Kovačević, defanzivce je u ime Sindikata nagradio Nikola Jolović. Priznanje veznim igračima išlo je iz ruku Dragana Mladenović, dok je napadače darivao Marko Pantelić.Svečanosti je prisustvovao i hrvatskog sindikata fudbalera dario Šimić.

(D. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track