SMENA: Samo je Vojvodina uz Karadžića!
Foto: Dado Đilas

Predsednik FSS gubi poverenje u Srbiji

SMENA: Samo je Vojvodina uz Karadžića!

Fudbal -
Samo jedan od čelnika regionalnih saveza jasno i glasno rekao da je uz Karadžića

Ističe rok Crvene zvezde za odlazak Tomislava Karadžića s čela FSS. Sve je izvesnije odmeravanje snaga dve strane na sednici Skupštine FSS, za čije će sazivanje čelnici crveno-belih početi uskoro da prikupljaju potpise.Prema Statutu FSS, potrebna je saglasnost 30 odsto delegata za zakazivanje Skupštine, koja broji 82 člana, a za smenu predsednika i njegovih saradnika biće dovoljna prosta većina od prisutnih glasača. Lobiranje je već krenulo!Tole je našPredsednik FS Vojvodine Ratko Borovnica nema dilemu u vezi s podrškom Tomislavu Karadžiću.- Tole je naš! Vojvodina je uz njega. Od svih članova Skupštine FSS iz Vojvodine, možda samo jedan delegat neće glasati za Karadžića. Zahtev Zvezde je potpuno nelegalan. Nema šanse da se Tole samoinicijativno povuče, posebno ne pod pritiscima ovih ljudi.

Jasna poruka... Delije
Jasna poruka... Delije

Njegov kolega iz FS Istočne Srbije Goran Milanović ne želi da trči pred rudu.- Naš region je jedinstvena organizacija i stavove iznosimo posle sednica. Sastajemo se krajem oktobra, tada ćemo razgovarati o zahtevu Crvene zvezde i iznećemo svoje mišljenje. Region istočne Srbije imao je u prethodna tri izbora presudnu ulogu, mi smo jedinstvena organizacija koja svoje odluke donosi jednoglasno.Slično razmišlja i Žarko Stevanović, predsednik FS Zapadne Srbije.Neopredeljeni- Ne želimo da držimo leđa ni predsedniku Karadžiću ni Zvezdi. Odluku donosi naš izvršni odbor, koji će biti održan u narednom periodu. Sačekaćemo, zauzeti stav i naravno - javno ga saopštiti. Za dosadašnji rad predsedniku FSS dali smo zeleno svetlo, nismo imali primedaba, osim neuspeha reprezentacije, ali to nije direktno njegova krivica.Svoj sud o podršci Zvezdinoj inicijativi za smenu Karadžića dao je i Ratomir Babić, prvi čovek FS Beograda.- Uopšte nas ne zanima inicijativa Crvene zvezde i nećemo se izjašnjavati o tome. Red je bio da nas kao svoj savez obaveste o predlogu za smenu Karadžića, ali oni to nisu uradili iz njima znanih razloga. Na šta bi ličilo da se mi kao regionalni savez obratimo UEFA da reše naš problem i da preskočimo FSS.

Pakt... Džajić, Kokeza i Terzić
Pakt... Džajić, Kokeza i Terzić

Saznajemo Zvezda predlaže legendu DŽAJIĆ KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FSS!Dileme više nema. Dragan Džajić biće kandidat Crvene zvezde za predsednika Fudbalskog saveza Srbije! Legenda crveno-belih posetio je juče svoju drugu kuću - Marakanu, i tom prilikom, kako saznajemo, postignut je načelni dogovor o planu da Džajić dođe na čelo srpske „kuće fudbala“. Treću Zvezdinu zvezdu ugostili su Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza, čelnici crveno-belih, i u prijateljskom razgovoru dotakli su se aktuelnog trenutka u kome se nalazi srpski fudbal. Zaključeno je da su promene preko potrebne, a Zvezda, kao najtrofejniji klub u Srbiji, želi da uzme glavnu ulogu.Tako će klub iz Ljutice Bogdana dobiti jakog aduta u borbi za smenu Tomislava Karadžića s mesta prvog čoveka FSS. Džajić uživa veliko poverenje fudbalskih ljudi širom Srbije i s njim na čelu tima znatno rastu Zvezdine šanse da pridobije delegate Skupštine saveza.

Njega muči VojvodinaSIMOVIĆ: BOROVNICE, ODLAZI!Prvi čovek Spartaka Dragan Simović nije želeo da iznosi stav da li je za Zvezdu ili Toleta. Predsednika Subotičana muči drugi problem.- Bavim se Fudbalskim savezom Vojvodine! Svu energiju sam usmerio da smenimo Ratka Borovnicu, koji je upropastio ovdašnji savez. Uradićemo sve što je u našoj moći da on ode. Potrebno je da se stvari rešavaju od najnižih grana i da se smeni garnitura koja godinama urušava FS Vojvodine, koji radi ubedljivo najgore od sva četiri regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track