KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Pobede Sparte, Slovana i Debrecina
Foto: AP

Domaćini sigurni

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Pobede Sparte, Slovana i Debrecina

Fudbal -
Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampionasu protekli su udominaciji domaćih timova, pošto su prednost stekle ekipe Sparte iz Praga, Slovana iz Bratislave i mađarskog Debrecina.

U utorak su odigrani prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Prve utakmice su protekle su udominaciji domaćih timova, pošto su prednost pred revanš mečeve stekle ekipe Sparte iz Praga, Slovana iz Bratislave i mađarskog Debrecina.Češki prvak je na poluvremenu gubio od Malmea, ali je u drugom delu susreta napravio veliki preokret. Junak meča u Pragu bio je trostruki strelac David Lafata, a Sparta je na kraju slavila sa 4:2.Slovan je u Bratislavi stekao gol prednosti protiv moldavskog Šerifa, pošto je slavio sa 2:1. Slovan je poveo golom Zofčaka sa penala. Međutim, u 60. minutu Lasik pravi penal koji ne koristi bivši igrač Crvene zvezde Kadu, ali 15 minuta pre kraja Rikardinjo donosi izjednačenje. U 85. minutu Mesaroš posle sjajnog proigravanja Marka Milinkovića donosi pobedu Slovanu.Mađarski Debrecin upisao minimalnu pobedu u susretu sa beloruskim BATE Borisovim. Jedini gol na utakmici postigao je Sidibe sa penala u 56. minutu.Srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona, beogradski Partizan u sredu gostuje bugarskom prvaku Ludogorecu.

Rezultati:Sparta Prag (Češka) - Malme (Švedska) 4:2 (1:2)Slovan Bratislava (Slovačka) - Šerif (Moldavija) 2:1 (1:0)Debrecin (Mađarska) - BATE Borisov (Belorusija) 1:0 (0:0)Sreda:Aktobe (Kazahstan) - Steaua (Rumunija)Karabah (Azerbejdžan) - Salcburg (Austrija)AEL Limasol (Kipar) - Zenit (Rusija)Dnjepar (Ukrajina) - Kopenhagen (Danska)Helsinki (Finska) - APOEL Nikozija (Kipar)Grashopers (Švajcarska) - Lil (Francuska)Fejenord (Holandija) - Bešiktaš (Turska)Ludogorec (Bugarska) - Partizan (Srbija)Standard Lijež (Belgija) - Panatinaikos (Grčka)Alborg (Danska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska)Maribor (Slovenija) - Makabi Tel Aviv (Izrael)Legija (Poljska) - Seltik (Škotska)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track