SPREČITI HAOS: Prištinski huligani dolaze u Beograd da bodre Albaniju na meču sa Srbijom?
Foto: Facebook

Meč visokog rizika

SPREČITI HAOS: Prištinski huligani dolaze u Beograd da bodre Albaniju na meču sa Srbijom?

Fudbal -
Navijači okupljeni oko grupe "Plisat" tvrde da dolaze sa albanskim navijačima u Beograd 14. oktobra

BEOGRAD - Navijači Fudbalskog kluba Priština okupljeni u grupi "plisat" planiraju da dođu 14. oktobra u Beograd gde bi bodrili reprezentaciju Albanije na meču kvalifikacija za EP 2016. protiv selekcije Srbije.Navijači okupljeni oko ove grupe prate sve utakmice FK Priština, ali i sve mečeve albanske reprezentacije, a poznati su po huliganstvu i neredima koje izazivaju. Oni su se navodno pre nekoliko dana dogovorili sa FS Albanije da se nađu u grupi od 1.500 navijača koji će bodriti Albaniju protiv Srbije na stadionu Partizana.

"Imamo dobre vesti za sve naše članove u vezi s putovanjem u Beograd sledećeg meseca. Posle sastanka sa generalnim sekretarom saveza i pregovora, odlučeno je da idemo na utakmicu sa Srbijom", stoji na Fejsbuku ove navijačke grupe.

Portali na albanskom jeziku navode da je ovim huliganima, koji ne idu organizovano na mečeve reprezentacije nepriznatog Kosova, najviše stalo da se pojave u Beogradu i da provociranjem izazovu haos u glavnom gradu Srbije. Prištinski huligani važe za jedne od najorganizovanijih na Kosovu, a tokom vikenda su isprebijali i poskidali desetine obeležja navijačima Vlaznimija uz Đakovice.

Generalni sekretar FSS-a Zoran Laković najavio je ranije da očekuje da utakmica sa Albanijom dobije etiketu meča visokog rizika."Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi u grupi dobijaju i drugačije konotacije pored sportskih", rekao je Laković.Još nije poznato da li će Albanija imati podršku navijača na meču sa Srbijom.(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track