Srbin odlučio da igra za Kosovo!
Foto: Kurir Štampano

Srpski mladić postaje „crni orao“

Srbin odlučio da igra za Kosovo!

Fudbal -
Aleksandar Šošić zarađuje hleb u ligi Fadilja Vokrija i priželjkuje poziv Alberta Bunjakua kad se slegnu tenzije između Srba i Albanaca

Prištinski dnevnik Zeri konačno je pronašao Srbina, fudbalera spremnog da se jednog dana, kad to bude odlučio selektor Albert Bunjaku, stavi na raspolaganje reprezentaciji takozvane republike Kosova. Reč je o Aleksandru Šošiću (19), stanovniku južne srpske pokrajine, koji trenutno igra za tim Drite iz Gnjilana.- Imao sam nekoliko ponuda iz Srbije, ali ja sam s Kosova i nije mi se napuštala porodica. Odlično sam prihvaćen u novom klubu, iako na početku nisam znao jezik. Ipak, neki saigrači su znali srpski, pa su me malo naučili albanskih reči, tako da danas komuniciramo. Najbolje je što svi razumemo fudbalski jezik, koji je univerzalan - pričao je Šošić za Zeri dok mu se, kako je novinar zabeležio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu.

Ne zna šta priča... Aleksandar Šošić (desno)
Ne zna šta priča... Aleksandar Šošić (desno)

Ako je verovati istom izvoru, mladi Šošić priželjkuje da igrama zasluži poziv selektora i da obuče dres reprezentacije Kosova, ali bi pre toga voleo da nestanu tenzije koje decenijama opterećuju život Srba i Albanaca.- Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne - zaključio je igrač gnjilanskog kluba koji se takmiči u nepriznatoj Superligi.

Našao svog Srbina... Fadilj Vokri
Našao svog Srbina... Fadilj Vokri

BezobrazlukFADILJ VOKRI PROVOCIRAO SRPSKE IGRAČEProšle godine, u jeku kampanje da se Kosovu dozvoli igranje međunarodnih utakmica, predsednik nepriznatog FS Kosova Fadilj Vokri provocirao je vrhunske srpske fudbalere rođene u našoj južnoj pokrajini. Vokri je tad tvrdio da će poziv uputiti Milošu Krasiću, Milanu Biševcu, Marku Peroviću, Milanu Milanoviću, Ivanu Radovanoviću... Isto tako, Fadilj Vokri je početkom ove godine izjavio da jedva čeka mečeve između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EP 2016. i da će svim srcem biti uz Albance.

Voli HumskuNAVIJA ZA PARTIZANŠošić se pred prištinskom javnošću legitimisao kao navijač Partizana, što se vidi i na njegovom Fejsbuk profilu, dok se na fotografiji koja ilustruje tekst u Zeriju pojavljuje u majici sa Zvezdinim grbom.- Navijam za Partizan i mnogo toga sam čuo o Fadilju Vokriju, koji je nekad igrao za moj omiljeni klub. Dosta dobro znam i pratim igre albanskih fudbalera koji nastupaju za druge reprezentacije, kao što su Džerdan Šaćiri, Valon Behrami, Granit Džaka i drugi - rekao je Šošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track