SRPSKI KUMOVI: Mihajlović i Stanković drmaju kalčom
Foto: Dado Đilas

Naši stručnjaci glavne zvezde Serije A

SRPSKI KUMOVI: Mihajlović i Stanković drmaju kalčom

Fudbal -
Pravac Liga šampiona Stankovićev Udineze i Mihajlovićeva Sampdorija zauzimaju treće odnosno četvrto mesto u prvenstvu Italije

Sampdorija, predvođena tandemom Mihajlović-Sakić, i Udineze sa svojim trenerskim parom Stramaćoni-Stanković čine najprijatnije iznenađenje u Seriji A, jer posle pet kola zauzimaju 3. i 4. mesto na tabeli.Dvojica kumova Mihajlović i Stanković uživaju najveću slavu na „čizmi“ otkako su seli na trenersku klupu i od klubova s malim budžetima stvaraju dostojne rivale najboljim ekipama Juventusu i Romi. Predsednik kluba iz Đenove Masimo Ferero počeće uskoro da se kune u šefa stručnog štaba svoje ekipe.- Držim Mihajlovića čvrsto! On je trener, filozof i poeta - rekao je Ferero i odmah odapeo otrovnu strelicu ka Udinezeu, koji igrama i rezultatima krade deo slave i pažnje javnosti od njegove Sampdorije.

- Bili smo treći dok Udineze nije pobedio. Oni su blesak koji će nestati u januaru.Na Frijuliju gledaju samo sebe i ne bave se konkurencijom. Mediji pišu da Stramaćoni na klupi pokazuje zrelost u vođenju tima, koju nije imao kao trener Intera, a Stankovića ističu kao njegovog veoma važnog saradnika prilikom dogovaranja strategije i stvaranja atmosfere u timu.- Uticaj Stankovića? On je veoma pozitivan, kako za atmosferu u svlačionici tako i za ostale segmente iz života ekipe. To je snažna ličnost, velikih ljudskih kvaliteta i ogromnog iskustva. U stanju je da sa svim članovima ekipe ostvari komunikaciju i vole ga svi - rekao je sportski direktor Udinezea Kristijan Đareta.Duel kumova odigraće se 21. decembra u Đenovi.

Foto: sslazio.it
Foto: sslazio.it

Đorđevićev Het-trik KUM 3: SRBINU PRIJA SICILIJAPosle utakmice sa Palermom, na kojoj je sa tri gola zaslužio epitet najboljeg fudbalera 5. kola, Filip Đorđević odneo je jednu loptu za uspomenu na svoj golgeterski početak u Laciju.- Veoma je važno i za mene i za ekipu to što sam postigao tri gola i što smo ostvarili pobedu na Siciliji. Značiće nam za povećanje samopouzdanja pred nastavak šampionata - rekao je Đorđević.

Ima profesoraSTRAMAĆONI NAUČIO SRPSKIStanković je za vreme saradnje s Andreom Stramaćonijem uspeo svog saradnika da nauči srpski jezik, o čemu svedoči izjava trenera Udinezea posle pobede nad Parmom.- Imali smo jedan turbulentan period u duelu s Parmom, mislim da je Stanković bio demotivisan odlukom sudije da svira penal za protivnika. Prišao sam mu i rekao nešto na srpskom - pričao je Stramaćoni, ali nije želeo da otkrije kakvu je poruku imao za svog asistenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track