STANKOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Za mene je Zvezda uvek favorit protiv Partizana
Foto: Fonet

Bivši kapiten crveno-belih uvek uz svoje

STANKOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Za mene je Zvezda uvek favorit protiv Partizana

Fudbal -
Stanković ne krije da planira da se osamostali i da ima maksimalne ambicije - da vodi Zvezdu, Srbiju, osvoji Ligu šampiona

BEOGRAD - Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je da je za njega Crvena zvezda uvek favorit u derbiju i da se nada pobedi svog matičnog kluba u sutrašnjem 147. prvenstvenom duelu sa Partizanom.

"Za mene je Zvezda uvek favorit. Još je početak prvenstva, ali svakako da za prvnstvo ne bi bilo dobro da Zvezda izgubi i da se poveća razlika. Naravno, najvažnije je da sve protekne mirno, pa ko zasluži na terenu neka pobedi", izjavio je Stanković.

Stanković, koji je od ove sezone pomoćni trener Andree Stramaćonija u Udinezeu kaže da "uči zanat".

"Dobio sam dosta pohvala za odabir da se bavim trenerskim poslom, dobijam i savete svaki dan, od Stramaćonija, Mihajlovića... Trenerski posao zahteva da se baviš time ceo dan, ali osećam kako svaki dan stičem iskustvo", naveo je on.

Stanković ne krije da planira da se osamostali i da ima maksimalne ambicije - da vodi Zvezdu, Srbiju, osvoji Ligu šampiona.

"Da ne verujem, bio bih pesimista. Kažem kada bih kao trener osvojio 10 posto trofeja koje imam kao igrač bio bih prezadovoljan. Naravno, mnogo je teško, ali ne odustajem", zaključio je Stanković, uz konstataciju da od svih trenera sa kojima je radio, ipak mora da osvoji Žozea Murinja, koji sa razlogom nosi nadimak "Specijalni".

Stanković je prve igračke korake napravio u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Lacio i Inter.

U karijeri je osvojio ukupno 25 trofeja, uključujući i LIgu šampiona 2010. godine sa Interom.

Za reprezentaciju je odigrao rekordne 103 utakmice i jedini je fudbaler u istoriji koji je igrao na ti Svetska prvenstva sa tri različite selekcije - Jugoslaviju 1998, Srbiju i Crnu Goru 2006. i Srbiju 2010. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track