STEFAN MITROVIĆ ZA KURIR: Svako bi uradio što i ja!

Reagovanja aktera prekinute utakmice

STEFAN MITROVIĆ ZA KURIR: Svako bi uradio što i ja!

Fudbal -
Fudbaler koji je hvatanjem zastave postao junak nacije ne smatra da je učinio nešto veliko. Njegov čin je bio sportski motivisan

Hvatanjem sramne, provokativne zastave albanskih navijača, kojom se veliča ideja velike Albanije, Stefan Mitrović je postao istinski heroj Srbije, ali reprezentativac „orlova“ ne želi da se predstavlja u tom svetlu.Defanzivac nemačkog Frajburga u intervjuu za Kurir kaže da je postupio kao što bi svaki sportista trebalo, jer nije imao nikakvu skrivenu nameru, već je samo želeo da igra fudbal.

Kakav je osećaj biti nacionalni heroj posle susreta s Albanijom?- Video sam na raznim sajtovima, forumima i društvenim mrežama da me tretiraju tako, ali ne bih to potencirao. Moj čin je bio isključivo sportski i smatram da sam uradio ono što bi učinio svaki profesionalni fudbaler na svetu. Sudija je prekinuo utakmicu zbog tog helikoptera i želeo sam da ga dohvatim i predam četvrtom sudiji kako bismo nastavili da igramo fudbal - kaže Mitrović.Da li deliš mišljenje da su Albanci u Beograd došli s jasnim ciljem da prekinu utakmicu?- Uopšte ne bih ulazio u to šta je bio njihov cilj. Mi smo na terenu pokazali da smo kvalitetni i uveren sam da bismo pobedili da je utakmica odigrana do kraja. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo i meč je prekinut.

Albance fudbal nije zanimao... Koškanje igrača na utakmici
Albance fudbal nije zanimao... Koškanje igrača na utakmici

Po izbijanju incidenta reprezentativci Srbije su telima branili albanske igrače, a da li vam je posle meča neko od njih zahvalio?- Nismo se videli s njima jer su bili zatvoreni u svojoj svlačionici, jedino je kapiten Lorik Cana pregovarao s kapitenom Ivanovićem. Bilo im je ponuđeno nekoliko opcija, nisu prihvatili nijednu, ali ne bih ništa komentarisao.Taulant Džaka te je u albanskim medijima nazvao Škijom, što je tamošnji pogrdni naziv za Srbe, a da li ti je to poručio i dok ti je uzimao zastavu?- Ne znam šta su mi rekli niti da li su mi bilo šta rekli, jer sam im bio okrenut leđima. Prišli su mi i oteli zastavu, a ja sam i dalje pokušavao da dohvatim tu letelicu, što je još jedan pokazatelj da nisam imao nikakve loše namere.

Zajedništvo s navijačimaSAD NAM TREBA PODRŠKADa li je meč protiv Albanije pokazao da se između reprezentacije Srbije i navijača konačno stvara zajedništvo?- Svi mi koji igramo za reprezentaciju tu smo zato što bismo za nju sve uradili, a navijači su nam sada potrebniji nego ikad. Neophodno je da budemo jedinstveni i zajedno grabimo ka novim uspesima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track