STRAŠNE VESTI: Postoje dokazi o nameštanju mečeva i na Balkanu

Džon Abot izneo ozbiljne optužbe

STRAŠNE VESTI: Postoje dokazi o nameštanju mečeva i na Balkanu

Fudbal -
"Imamo dokaze da organizovane kriminalne grupa u Kini, Rusiji, na Balkanu, u SAD i u Italiji zarađuju značajne količine novca", rekao je Abot precizirajući da se radi o milijardama dolara

MANČESTER - Prvi čovek zajedničke akcije Međunarodne fudbalske federacije i Interpola za borbu protiv kriminala Džon Abot rekao je da postoje dokazi o radu kriminalnih grupa u Kini, Rusiji, na Balkanu, SAD, i u Italiji."Imamo dokaze da organizovane kriminalne grupa u Kini, Rusiji, na Balkanu, u SAD i u Italiji zarađuju značajne količine novca", rekao je Abot precizirajući da se radi o milijardama dolara.On je naglasio da rukovodeća sportska tela i fudbalske asocijacije moraju da se ozbiljno pozabave prevencijom."Mnogi sportovi su, naravno, pogođeni nameštanjem, ali fudbal najviše, potom sledi kriket", rekao je Abot.On je naglasio da je između 60 i 80 zemalja prijavilo da je bilo navoda o nameštanju mečeva u poslednje tri godine.Abot smatra da bi trebalo pooštriti zakon kako bi se sprečilo dalje širenje ovog oblika kriminala.

"Radi se o globalnom problemu. Samo namešstanje nije nova pojava. Imali smo namešten meč između Liverpula i Mančester junajteda početkom 20. veka, ali je sada veliki problem u tome što su se umešali pravi kriminalci", rekao je Abot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track