SUDIJSKA KOMISIJA: Santrač je trebalo da svira penal za Zvezdu u Kruševcu

Rešena misterija

SUDIJSKA KOMISIJA: Santrač je trebalo da svira penal za Zvezdu u Kruševcu

Fudbal -
Zbog protesta i ponašanja tokom i posle meča sa Napretkom u Kruševcu trener Crvene zvezde Nenad lalatović platiće kaznu od 200.000 dinara, dok je protiv vršioca dužnosti generalnog sekretara kluba sa marakane Zvezdana Terzića pokrenut postupak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Slobodan Pajović, doneo je niz odluka povodom "nepravilnosti iz 5. kola Jelen Superlige", a među njima se našla i odluka o oštroj kazni za trenera Crvene zvezde, Nenada Lalatovića.

U saopštenju sa sednice se navodi sledeće:

Zbog nesportskog ponašanja i isključenja u meču protiv FK Napredak u Kreuševcu, trener FK Crvena zvezda Nenad Lalatović kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 200.000 dinara i tri utakmice zabrane vršenja funkcije trenera, u prvenstvenom i kup takmičenju, i to uslovno na jednu godinu.

Pokrenut je i disciplinski postupak protiv Zvezdana Terzića, v.d. generalniog sekretara FK Crvena zvzda, zbog neovlašćenog ulaska u sudijsku svlačionicu posle utakmice. Zatražene su i pisane izjave od FK Napredak i FK Crvena zvezda zbog unošenja pirotehnike na stadion, a od FK Crvena zvezda i dodatna izjava zbog sukoba njenih navijača sa pripadnicima žandarmerije.Novčane kazne izrečene su i FK Radnički 1923 (20.000 dinara) zbog pet opomena u meču protiv FK Voždovac i FK Čukarički (22.000, drugi put), takođe zbog pet opomena u meču protiv FK Partizan. Zatražena je i izjava od FK Partizan zbog unošenja pirotehnike na stadion.

Podsetimo, šef stručnog štaba Crvene zvezde, Nenad Lalatović, bio je veoma ljut zbog suđenja u Kruševcu, gde su crveno-beli odigrali 0:0 sa Napretkom. On je isključen u finišu, kada je smatrao da je trebalo da bude dosuđen jedanaesterac. Sudija Dejan Santrač ocenjen negativnom ocenom zbog propusta tokom utakmice. Potkomisija za analizu suđenja pri FSS-u je konstatovala da je "sudija Santrač pogrešio u 90+4 minutu kada nije dosudio kazneni udarac za ekipu Crvene zvezde, nakon očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaće ekipe".

Potkomisija je konstatovala da je sudija "imao propuste u primeni disciplinskih mera (posebno prilikom protesta igrača), i da je imao lošu kontrolu tokom utakmice". Prvi dodatni sudija na ovoj utakmici, Novica Anđelovski, ocenjen je, takođe, negativnom ocenom zbog propusta u navedenoj situaciju u 90+4 minutu, koja se odigrala u njegovoj zoni odgovornosti. Na osnovu pregledanog snimka utakmice, Potkomisija za analizu konstatovala je da je posmatrač suđenja na utakmici Napredak - Crvena zvezda, Zoran Đurović propustio da evidentira pomenute sudijske greške. Imajući u vidu "sve napred izrečeno, Potkomisija za analizu donela je odluku da sudije Dejan Santrač i Novica Anđelovski, kao i posmatrač suđenja Zoran Đurović neće biti angažovani u dužem vremenskom periodu, u skladu s pomenutim propustima".

Terzić je kao vršilac dužnosti generalnog sekretara crveno-belih po završetku meča u Kruševcu ušao u sudijsku svlačionicu i verbalno napao arbitre koji su delili pravdu na tom meču, a tom prilikom je i "lupio flašom kisele vode o pod", kako je to zapisao delegat Dragn Denčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track