TERZIĆ SE POKAJAO: Izvinjavam se Žagubici, nisam hteo da je potcenim
Foto: Nemanja Pančić

Posle reakcije iz SO Žagubica

TERZIĆ SE POKAJAO: Izvinjavam se Žagubici, nisam hteo da je potcenim

Fudbal -
Ranije danas zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio je izvinjenje od Terzića jer je u negativnom kontekstu pominjao to mesto, kada je komentarisao suđenje Crvenoj zvezdi protiv Napretka

BEOGRAD - Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izvinio se fudbalskom klubu Žagubica zato što ga je u negativnom kontekstu spomenuo.

"Duboko se izvinjavam fudbalskom klubu iz Žagubice zbog pogrešno shvaćene komparacije koja je izrečena žargonski. Nisam imao nameru bilo koga da potcenim i ovom prilikom pozivam ljude iz FK Žagubica da nas posete na Marakani i kroz razgovor uspostavimo prijateljske odnose", rekao je Terzić.

Ranije danas zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio je izvinjenje od Terzića jer je u negativnom kontekstu pominjao to mesto, kada je komentarisao suđenje Crvenoj zvezdi protiv Napretka u Kruševcu.

"One greške na meču protiv Napretka su instruisane. Sviran je nepostojeći penal za domaćina, dok tri za nas nisu. Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žagubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina", rekao je tada Terzić.

"U sklopu kampanje koju Terzić kao generalni sekretar Zvezde vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i veličinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava", navodi se otvorenom pismu koje je potpisao Jovkić.

On je podsetio da je ovim istupom degradirao i opštinu Žagubica i njene građane.

"Ukoliko pati od amnezije, podsetiću ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst", poručuje se u pismu.

Jovkić je dodao i da očekuje da Terzić izvinjenjem "skine mrlju" sa sportskog kolektiva koji predstavlja.

Juče su kritike na račun trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića stigle od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, koju je strateg trofejnog kluba takođe pominjao u negativnom kontekstu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track