TRANSFERI UŽIVO: Dauda potpisao za Vitese
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

TRANSFERI UŽIVO: Dauda potpisao za Vitese

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Moreno prešao iz Benfike u Valensiju Fudbaler Benfike Rodrigo Moreno će sledeću sezonu provesti u Valensiji kao pozajmljeni igrač, potvrdio je španski klub na zvaničnom sajtu.

23:28- Šahtjor privremeno napustio Donjeck, domaćin u LavovuEkipa fudbalera Šahtjora iz Donjecka ove sezone će zbog oružanih sukoba u Ukrajini kao domaćin igrati u Lavovu, a sedište kluba biće u Kijevu, potvrdio je izvršni direktor "rudara" Sergej Palkin.

22:50 - Kavani: Nikad se ne zna sa prelaznim rokomFudbaler Pari Sen Žermena Edinson Kavani nagovestio je da bi ovog leta mogao da napusti francuski klub. "Ja sam u Parizu i mislim da ću ostati ovde, ali se nikad ne zna s prelaznim rokom", kazao je Kavani za francuske medije. Mediji su prethodnih dana spekulisali da bi Kavani karijeru mogao na nastavi u Mančester junajtedu.

22:30 - Juniorke Srbije poražene od RuskinjaŽenska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije porazom je završila drugu fazu prvenstva Evrope u Portugaliji pošto je danas u poslednjem 3. kolu E grupe izgubila od selekcije Rusije sa 68:64 (16:22, 24:15, 13:13, 15:14). Izabranice selektora Zorana Tira ranije su obezbedile plasman u četvrtfinale

21:40 - Sastanak izvršnog odbora MOK u aprilu 2015. u SočijuMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) održaće sastanak svog Izvršnog odbora u aprilu 2015. u Sočiju, malo više od godinu dana pošto su u tom ruskom gradu održane Olimpijske igre.

21:20 - Tošić produžio ugovor sa CSKA

Foto: CSKA
Foto: CSKA

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić produžio je danas ugovor s moskovskim CSKA, tako da će u redovima prvaka Rusije ostati do kraja sezone 2016/17.

20:45 - Dauda potpisao za Vitese Bivši fudbaler Crvene zvezde Abiola Dauda je u sredu uveče i zvanično postao novi član holandskog Vitesea. On je uspešno prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa praktično “filijalom” Čelsija.

19.55 - Jovanovski izgubila u dubluSrpska teniserka Bojana Jovanovski i crnogorska igračica Danka Kovinić izgubile su u prvom kolu turnira u Bakuu u konkurenciji parova.Bolje od njih bile su rusko-britanska kombinacija Aleksandra Panova i Heder Votson sa 2-1, po setovima 6:4, 5:7, 11:9.19:33 - Majka najbrži na 17. etapi TuraPoljski biciklista Rafael Majka pobedio je na 17. etapi Trke kroz Francusku, koja je vožena od Sen Godensa do Pla D"Adea. Drugo mesto zauzeo je Italijan Đovani Viskonti, dok je treći bio njegov zemljak Vičenco Nibali, koji je zaostao 46 sekundi. Nibali je zadržao vođstvo u generalnom plasmanu i sad ima prednost od skoro pet i po minuta ispred Španca Alehandra Valverdea.19:15 - Filipović trijumfom do četvrtfinala u skifuReprezentativac Srbije u veslanju Aleksandar Filipović pobedom je obezbedio direktan plasman u četvrtfinale skifa na svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje je danas počelo u Varezeu, u Italiji.Četverac bez kormilara Vuk Matović, Nikola Kekić, Igor Lončarević, Nikola Selaković veslaće repesaž ove discipline u četvrtak, kada na stazu u kvalifikacijama izlaze i Jovana Arsić u ženskom skifu, dvojac bez kormilara Viktor Pivač - Martin Mačković i dubl skul za lake veslače Petar Jovanović - Marko Jošić.18:52 - Samjuel prešao u BazelBivši fudbaler Intera Valter Samjuel potpisao je ugovor sa švajcarskim Bazelom. Argentinski fudbaler je u Bazel prešao kao slobodan agent, pošto mu je sa Interom istekao ugovor.

18:30 - Jagodina želi da angažuje Fredija Adua Fudbalski klub Jagodina želi da u svoje redove dovede nekadašnjeg reprezentativca SAD Fredija Adua, rekao je predsednik kluba Goran Milanović. "Tačno je da smo u kontaktu sa Aduom. Znamo da trenutno trenira sa holandskim AZ Alkmarom i da su Kiprani zainteresovani za njega. U narednih nekoliko dana obavićemo konkretne razgovore i nadamo se da ćemo uspeti da dogovorimo sve detalje", rekao je Milanović.

17:40 - Garsija: Ljajić ostaje u RomiTrener Rome Rudi Garsija rekao je da će Adem Ljajić ostati u rimskom klubu, uprkos tome što su italijanski mediji prenosili da će sigurno napustiti taj tim."Prvi cilj mi je da zadržim glavne igrače, a Adem je jedan od njih. Predstoje nam razgovori i verujem da će biti pozitivni. Takođe, Benatija je igrač pod ugovorom i nadam se njegovom ostanku. Imamo velike ambicije u novoj sezoni i želim jak tim", rekao je Garsija.

http://www.youtube.com/watch?v=4ckLBU86jEE

17:20 - Dolonc završila turnir u BakuuVesna Dolonc nije uspela da se plasira u četvrtfinale teniskog turnira u Bakuu, jer je od nje u drugom kolu ovog nadmetanja u Azerbejdžanu bila bolje Šahar Per koja je posle velike borbe i preokreta trijumfovala sa 3:6, 6:2, 6:3.

16:30 - Bogdan Planić u Zvezdi

16:03 - Stevanović na pozajmici u BarijuFudbaler Torina Alen Stevanović igraće narednih godinu dana na pozajmici u Bariju, saopštio je danas italijanski drugoligaš. Bari će na kraju sezone imati opciju da otkupi ugovor doskorašnjeg reprezentativca Srbije. On je prošle sezone igrao na pozajmici u Palermu, gde je u Seriji B odigrao 21 utakmicu. Tokom karijere igrao je još za Inter i Toronto, dok je za reprezentaciju Srbije nastupao tri puta.

15:29 - Pelegrini: Želim još pojačanja, hoćemo sve trofejeMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini najavio je danas da će uskoro dovesti još pojačanja, pošto ekipa naredne sezone želi da "napadne" sva četiri moguća trofeja."Preostalo je još više od mesec dana do zatvaranja pijace i mislim da nismo završili posao. Verujem da ćemo dovesti još dvojicu igrača, ali biće i odlazaka. Imamo dosta vremena da vidimo šta je najbolje za tim, pošto je povreda Negreda veliki udarac. Moramo da imamo spremne zamene, pošto želimo sve trofeje u sezoni", rekao je Pelegrini na konferenciji za medije u Americi, gde "građane" očekuje nekoliko prijateljskih utakmica.Siti je u ovom prelaznom roku doveo doskorašnjeg golmana Malage Vilija Kabaljera, Fernanda iz Porta i Bakarija Sanju iz Arsenala, a mediji spekulišu da je sledeće pojačanje Elijakim Mangala, štoper Porta. Šampion Engleske će prvi meč na turneji u Americi odigrati protiv Kanzas Sitija. 15:02 - Lev vodi Nemce i na EP 2016.Selektor Nemačke Joakim Lev potvrdio je danas da će selekciju svetskog šampiona voditi i naredne dve godine, odnosno do završetka prvenstva Evrope 2016."Nisam obnavljao ugovor sa savezom da bih ga sada raskidao pre vremena. Samo mi je bilo potrebno nekoliko dana da mi se "slegnu" stvari u glavi. Hvala predsedniku saveza Volfgangu Nirsbahu na podršci", rekao je Lev za sajt nemačkog saveza.

14:35 - Reprezentativac Alžira Brahimi potpisao za PortoPortugalski klub Porto objavio je da je potpisao petogodišnji ugovor vredan 6.5 miliona evra sa alžirskim reprezentativcem Jacinom Brahimijem. Alžirac je u Porto stigao iz španske Granade, a na minulom Mundijalu je ostavio sjajan utisak.

14:01 - Filip Đuričić definitivno na pozajmici u Majncu

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Fudbaler Benfike Filip Đuričić narednih godinu dana provešće na pozajmici u Majncu, saopštio je danas taj bundesligaš. Nemački klub nije objavio detalje pozajmice i da li na kraju sezone može da otkupi ugovor reprezentativca Srbije."Zadovoljni smo što će Đuričić biti kod nas godinu dana. Nadam se da će se još više razviti kako bi postao jedan od najboljih igrača u Evropi. On je mlad i talentovan igrač, verujem da će biti pravo pojačanje", rekao je sportski direktor Majnca Kristijan Hajdel.Đuričić je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Herenvenom, iz kojeg je 2013. godine prešao u Benfiku. On je prošle sezone u portugalskom šampionatu odigrao samo 11 utakmica. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 15 utakmica i postigao četiri gola.

13:40 - Fulam se pojačao iz ArsenalaČelnici Fulama objavili su da su potpisali dvogodišnji ugovor sa fudbalerom Arsenala Tomasom Ajsfeldom (21). Nemac je 2012. stigao u London iz akademije Borusije iz Dortmunda ali je odigrao svega dve utakmice za prvi tim.

13:24 - Leo Mesi stigao u Barselonu

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Odmor za Lionela Mesija, najboljeg igrača Barselone i najboljeg na minulom 20. Svetskom prvenstvu, je završen. Argentinac je sa porodicom krenuo za Barselonu, gde će početi pripreme za narednu sezonu.

13:13 - Everton dovodi belgijskog tinejdžera iz AnderlehtaMenadžer Evertona Roberto Martinez potvrdio je da je tim iz Liverpula završio veći deo posla oko dovođenja belgijskog tinejdžera iz Anderlehta Davida Henena. Ovo je ulaganje u budućnost pošto će Henen u početku igrati za mladi tim ovog kluba. Ceo transfer koštaće oko 1.5 miliona evra.

12:55 - Čelsijeva pojačanja uveliko u trenažnom procesu

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Trener Čelsija Žoze Murinjo poručio je nedavno da je za njegov klub prelazni rok završen. Teško je da je iko poverovao u to s obzirom da su na nekim pozicijama "Plavci" prilično tanki. Dosadašnja pojačanja Filipe Luis, Košta, Fabregas, već su odavno u trenažnom procesu, o čemu svedoči i njihov zajednički selfi na kome je i Fernando Tores.

12:49 - Bojan Krkić naredne četiri godine u Stouku

Bojan Krkić, Foto: AP
Bojan Krkić, Foto: AP

Španski fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić novo je pojačanje Stouka. Krkić je stigao iz Ajaksa i potpisao na četiri godine. Stouk je tokom ovog prelaznog roka doveo pet fudbalera.12:32 - Granitna odbrana Intera, Vidiću se pridružuje Čileanac Gari MedelReprezentativac Čilea Gari Medel trebao bi u bliskoj budućnosti da pojača redove Intera. Medel je trenutno član Kardifa, ali dobro obavešteni italijanski novinari tvrde da su dva kluba postigla dogovor po kome će Čileanac za sedam miliona evra stići na Apenine. Medel bi u tom slučaju bio partner sa Nemanjom Vidićem u centralnoj defanzivi "neroazura".

12:01 - Matje krenuo sa Valensijom, pa se vratio zbog BarseloneDosadašnji fudbaler Valensije Žeremi Matije ipak će preći u Barselonu, iako je jutros sa "slepim miševima" krenuo na put u Južnu Ameriku, preneo je danas dnevnik As. Klubovi su uspeli da se dogovore oko finansijskih detalja transfera, pa je Matije ostao u Madridu, gde je ekipa Valensije menjala avion i nastavila put Lime u Peruu. Prema navodima Asa, Barselona će za Matijea odmah platiti 10 miliona evra, a još 10 će isplatiti u ratama Valensiji. Matije ima 30 godina, a u Valensiju je došao 2009. godine iz redova Tuluza. U karijeri je još igrao u Sošo, a za državni tim Francuske zabeležio je dva nastupa. Pre Matijea, Barselona je u ovom prelaznom roku dovela Luisa Suareza, Marka Andrea Ter-Štegena, Klaudija Brava i Ivana Rakitića.

11:52 - Juventus kvari posao Arsenalu oko NastasićaFudbalski šampion Italije Juventus ozbiljno se uključio u borbu za dovođenje Matije Nastasića iz engleskog Mančester Sitija, preneo je danas Tutosport. Prvi je interesovanje za srpskog fudbalera u ovom prelaznom roku pokazao Arsenal, ali je izvršni direktor Juventusa Bepe Marota navodno spreman da pokvari posao londonskom klubu. Čelnici Stare dame Nastasića vide kao pravu zamenu za Andreu Barzaljija koji zbog povrede sigurno neće igrati do kraja oktobra. Ipak, pitanje je da li Juventus može finansijski da isprati zahteve Sitija kada je Nastasić u pitanju, pošto engleski mediji navode da šampion Premijer lige traži 20 miliona evra za srpskog igrača. Zbog toga će Marota probati da dovede Nastasića prvo na jednogodišnju pozajmicu u Juventus, uz opciju da na kraju sezone klub iz Torina otkupi njegov ugovor. Prošle sezone Nastasić je za Siti odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol. On je već igrao u Italiji u sezoni 2011/2012 kada je bio član Fiorentine. 11:21 - Argentinac Pereira novo pojačanje JuventusaFudbaler Udinezea Roberto Pereira karijeru će nastaviti u Juventusu, za koji će sledeće sezone igrati na pozajmici. Torinska Stara dama će za ovaj aranžman morati da izdvoji 1,5 miliona evra, a u slučaju da sledećeg leta želi da otkupi Pereirin ugovor moraće da plati još 11,5 miliona evra. Kako je objavljeno na sajtu Juventusa, 23-godišnji vezista doputovao je u Torino na lekarske preglede. U sklopu ovog transfera, u Udineze će otići Frederik Sorensen za sumu od 3,5 miliona evra. Pereira je u Udineze došao 2011. godine iz River Plate, a do sada je za italijanski klub odigrao 74 meča i dao osam golova.

10:55 - Alžirac Brahimi novi član PortaAlžirski fudbalski reprezentativac Jasin Brahimi prešao je danas iz Granade u ekipu Porta sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. On će tokom ovog perioda zaraditi 6,5 miliona evra, a klub koji bude želeo da otkupi njegov ugovor od Porta moraće da plati 50 miliona evra. Brahimi je do sada za selekciju Alžira odigrao sedam utakmica i postigao jedan gol. Bio je strelac nedavno na Mundijalu na meču sa Južnom Korejom (4:2). Pored Granade, Brahimi koji je rođen u Francuskoj, igrao je za Klermon i Ren.

10:46 - Juventus kontaktirao menadžera Samjuela EtoaŠampion Italije, torinski Juventus stupio je u kontakt sa menadžerom Samjuela Etoa (33). Kamerunac je slobodan pošto mu je istekao ugovor sa Čelsijem. Posao "Staroj dami" mogla bi da pomrsi Roma, koja takođe želi da vidi ovog napadača u svojim redovima.

10:41 - Engleski mediji ponovo pišu o prelasku Matije Nastasića u Arsenal

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jedan od fudbalera čije se ime poslednjih dana najčešće spominje kada je prelazni rok u pitanju, jeste Matija Nastasić. Srpski reprezentativac i član Mančester Sitija na meti je Arsenala, međutim otišao bi u London samo u slučaju da Tomas Vermalen napusti klub. Za Nastasićeve usluge zainteresovani su i italijanski prvoligaši Juventus i Roma.

10:30 - Klop ubeđuje javnost da Humels ostaje u timu i naredne sezoneDefanzivac Borusije iz Dortmunda Mats Humels, prema rečima trenera Jirgena Klopa, i naredne sezone igraće za "Milionere". Javnost nedeljama unazad seli nemačkog reprezentativca u Mančester Junajted, ali Klop na svoj način objašnjava situaciju."Ako se pokaže da priča o njegovom odlasku nije jedno obično s...e, poješću dršku od metle", poručio je harizmatični trener.Samo dan ranije Klop je na zanimljiv način prokomentarisao povratak Nevena Subotića na teren posle osmomesečne pauze.

10:20 - Transfer prethodnog dana: Džejms Rodrigez potpisao za Real

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ono što se nedeljama unazad spekulisalo, na kraju se obistinilo. Zvezda minulog Mundijala Džejms Rodrigez prešao iz Monaka u Real. U utorak uveče priređen je i spektakularan doček na "Santjago Bernabeuu", gde se desio i manji incident.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track