TRANSFERI UŽIVO: Toni Kros od četvrtka u Realu

Najnovije informacije iz sveta sporta na jednom mestu

TRANSFERI UŽIVO: Toni Kros od četvrtka u Realu

Fudbal -
Sve o prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Pedro stigao u NapuljNapadač Barselone Pedro dliksn je u autu kako se vozi ulicama Napulja, što je podgrejalo glasine o njegovom dolasku u Napoli, posebno pošto je u Barseloni po dolasku Suareza njegovo mesto u timu pdo upitnikom

23:00 - Vedran Samac ispunio normu za Evropsko prvenstvoReprezentativac Srbije u atletici Vedran Samac oborio je danas lični rekord u bacanju koplja i ispunio normu za učešće na predstojećem prvenstvu Evrope u Cirihu. Na međunarodnom mitingu u Sremskoj Mitrovici „Sirimum Plum 2014“ Samac je do ličnog rekorda došao hicem od 79.22 metara.22:36 - Borac doveo MutavdžićaDosadašnji fudbaler Novog Pazara Miljan Mutavdžić prešao je u redove čačanskog Borca i potpisao ugovor na

22:00 - Toni Kros od četvrtka u Realu Prema vestima iz Španije, doskorašnji igrač Bajerna i nemački reprezentativac Toni Kros proći će lekarske preglede posle podneva, a zatim i staviti potpis na ugovor

21:10 - Enrike: Suarezova suspenzija nije tragedijaTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da nije preterano zabrinut što Luis Suarez neće moći da igra na početku predstojeće sezone zbog suspenzije FIFA."Loše je što neće biti sa nama od početka, ali nije tragedija. Neko će već da ga zameni", rekao je Enrike.

20:40 - Mladi košarkaši pobedom overili plasman u četvrtfinale Košarkaši Srbije do 20 godina savladali su reprezentaciju Litvanije sa 73:54 u poslednjem meču grupne faze na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Najbolji u našem timu bio je Nikola Janković sa 14 poena i šest skokova, dok su Stefan Pot i Ognjen Jaramaz dodali po koš manje. U litvanskom timu najviše se istakao Jankaitis sa 14 poena. Srbija je ovom pobedom zauzela prvo mesto u grupi E i u četvrtfinalu će se sastati sa Izraelom.

20:00 - Fudbaleri Zvezde remizirali sa Genkom

19:30 - Galopen slavio, Nibali zadržao vođstvo Domaći biciklista Toni Galopen pobednik je 11. etape biciklističke Trke kroz Francusku, dok je Italijan Vinćenco Nibali zadržao vođstvo u generalnom plasmanu.

18:30 - Skjavone posle Jovane Jakšić eliminisala i Bojanu Jovanovski Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Istanbulu, pošto je u drugom kolu izgubila od Italijanke Frančeske Skjavone sa 6:1, 6:4. Meč je trajao sat i 28 minuta, a Skjavone je posle Jovane Jakšić eliminisala još jednu našu teniserku na turniru u Turskoj. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Kristine Mladenović iz Francuske, koja je bila bolja od Čehinje Klare Kukalove sa 6:1, 6:3.

17:25 - Katar potvrdio domaćinstvo SP 2022.Svetsko prvenstvo 2022. biće sigurno održano u Kataru, rekao je direktor komunikacija Organizacionog komiteta Mundijala u Kataru Naser Al Kater.„Držali smo se visokih etičkih standarda i potpuno smo zbog toga samouvereni. Ne brinemo se i Mundijal će sigurno biti održan u Kataru“, rekao je Al Kater

16:50 - Etore Mesina u stručnom štabu San Antonija

Foto: AP
Foto: AP

Šampion NBA lige San Antonio saopštio je da će Etore Mesina biti asistent u stručnom štabu Grega Popovića. Osvajač četiri titule u Evroligi pojačaće stručni štab petostrukog NBA šampiona, koji je zadovoljan ostvarenom saradnjom.

14:30 - Felipe Luis prelazi u ČelsiBrazilski fudbaler Felipe Luis novi je igrač Čelsija, saopštio je danas njegov dosadašnji klub Atletiko Madrid. Kako prenose britanski mediji, Felipe Luis prošao je lekarske preglede u Londonu i sa "plavcima" bi u toku današnjeg dana trebalo da dogovori detalje ugovora. Ovaj 28-godišnji levi bek drugo je pojačanje Čelsija u letnjem prelaznom roku iz Atletiko Madrida. Prethodno je napadač Dijego Kosta potpisao ugovor sa londonskim klubom. Felipe Luis je prethodne sezone nastupio 44 puta za Atletiko, s kojim je osvojio prvenstvo Španije i nastupao u finalu Lige šampiona. On je zabaležio i četiri nastupa za selekciju Brazila.

14:03 - Bajern doveo Geceovog mlađeg brataJunak trijumfa Nemačke na Mundijalu Mario Gece, strelac odlučujućeg pogotka u 113. minutu finalne utakmice protiv Argentine, igraće naredne sezone u Bajernu zajedno sa mlađim bratom Feliksom. Bavarski gigant potvrdio je danas da je iz Dortmunda angažovao 16-godišnjeg igrača, i to bez obeštećenja."Tačno je da je Feliks Gece prešao u Bajern Minhen", potvrdio je direktor omladinske škole Bajerna Mihael Tarnat.Feliks je treći član porodice Gece, koji je napustio "milionere". Pre njega to su učinili Mario, koji je prošlog leta prešao u Bajern za 37 miliona evra i Fabijan, sada igrač Unterhahinga. Bajern je taođe pre dve godine doveo starijeg brata Bastijana Švajnštajgera, Tobijasa, koji je nastupao za rezervni tim Bavaraca.

13:36 - Porto doveo Telja na pozajmicuFudbaler Barselone Kristijan Teljo naredne dve sezone igraće na pozajmici u Portu, potvrdio je danas taj portugalski klub. Teljo je prošle sezone za Barselonu odigrao 30 utakmica i dao pet golova, ali je u igru uglavnom ulazio sa klupe. On je sa Barselonom do sada osvojio Primeru, Kup kralja i nacionalni superkup. Teljo je za seniorsku reprezentaciju Španije debitovao u avgustu prošle godine na prijateljskom meču sa Ekvadorom.

13:30 - Junajted zainteresovan za Džejmsa RodrigezaMančester junajted spreman je da za kolumbijsku zvezdu upravo završenog Mundijala Džejmsa Rodrigeza ponudi Monaku 80 miliona evra, prenosi današnji "As". Najbolji strelac Mundijala već je "viđen" u redovima Real Madrida koji se navodno dogovorio sa Kolumbijcem oko transfera. Junajted, koji je prošle sezone završio na sedmom mestu u Premijer ligi, prevodiće od ove sezone Holanđanin Luj Van Gal koji upravo danas počinje angažman na klupi tog kluba. Kako se navodi, na listi zainteresovanih za Rodrigeza je i Liverpul, pored Barselone koja je pre nekoliko dana istakla ponudu od 90 miliona evra, za eventualni transfer Rodrgeza u leto 2015. Dvadesettrogodišnji Rodrigez je prošlog leta presao iz Porta u Monako za 45 miliona evra.

13:12 - Gonzalo Hara u MajncuČileanski defanzivac Gonzalo Hara prešao je u Majnc iz Notingem Foresta kao slobodan igrač, saopštio je danas nemački Bundesligaš. Kako je navedeno, Hara je potpisao dvogodišnji ugovor sa Majncom, sa opcijom produženja na još godinu dana. Sportski direktor Majnca Kristijan Hajdel pohvalio je Harine odlične partije na Mundijalu na kojem je igrao na sve četiri utakmice Čilea. "Hara je veoma iskusan igrac koji će doprineti stabilnosti tima", rekao je Hajdel.

12:41 - Bešiktaš: Ba dolazi u Istanbul

Demba Ba, Foto: AP
Demba Ba, Foto: AP

Senegalski napadač i član Čelsija Demba Ba karijeru će najverovatnije nastaviti u Bešiktašu, koji je danas potvrdio da je sa "plavcima" počeo pregovore o transferu. Na sajtu istanbulskog velikana, međutim, nisu objavljene detaljnije informacije o toku ovih razgovora. Ba ima 29 godina, a danas ili sutra trebalo bi da doputuje u Istanbul na lekarske preglede. Prošle sezone Ba je za Čelsi odigrao 29 utakmica i postigao osam golova. On je 2013. godine sa Čelsijem osvojio Ligu Evrope. U dosadašnjoj karijeri Ba je još igrao za Njukasl, Vest Hem, Hofenhajm, Muskron i Ruen.

12:11 - Kaljehon na meti AtletikaŠpanski fudbalski internacionalac i napadač Napolija Hose Kaljehon "na meti" je madridskog Atletika, tvrdi današnja "Marka". Kako navodi španski list, Atletiko je spreman da ponudi za bivšeg igrača Reala 20 miliona evra. Kaljehon je prošlog leta prešao iz Reala u Napoli. Dvadesetsedmogodišnji krilni igrač je prošle sezone za Napoli odigrao 37 utakmica i postigao 20 golova, dok je za Real u periodu od 2011. do 2013. nastupio na 55 mečeva, uz osam datih golova. Kaljehon je igrao i za Espanjol - od 2008. do 1011. i na 97 mečeva bio je strelac deset golova.

11:35 - Golman Kostarike Kejlor Navas prelazi u Real

Kejlor Navas, Foto: Reuters
Kejlor Navas, Foto: Reuters

Golman fudbalske reprezentacije Kostarike Kejlor Navas karijeru će nastaviti u madridskom Realu, prenosi danas španska Marka. Ukoliko Navas pređe u Real, to bi automatski značilo odlazak iz kluba Dijega Lopeza za koga su interesovanje pokazali Napoli i Monako. Prvotimac Levantea bio je jedan od najboljih čuvara mreže na upravo završenom prvenstvu sveta u Brazilu. Navas je dugo bio želja madridskog Atletika i Porta, prošle nedelje je seljen i u minhenski Bajern, ali se u međuvremenu u trku uključio i Real.

11:10 - Alegri menja Kontea na klupi Juventusa

Masimilijano Alegri, Foto: Beta / AP
Masimilijano Alegri, Foto: Beta / AP

Bivši trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri naslediće Antonija Kontea na klupi Juventusa, prenosi danas Gazeta delo Sport. Alegri je početkom godine dobio otkaz u Milanu zbog loših rezultata, a navodno je već dogovorio dvogodišnju saradnju sa torinskim klubom. Konte je juče iznenada napustio Juventus zbog neslaganja sa klupskom transfer politikom i nastojanjima da se prodaju Arturo Vidal i Pol Pogba. Alegri je tokom karijere trenirao Aljaneze, Real SPAL, Groseto, Sasuolo, Kaljari i Milan sa kojim je 2011. postao prvak Italije.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track