TRANSFERI UŽIVO: Ninković razmišlja o penziji
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

TRANSFERI UŽIVO: Ninković razmišlja o penziji

Fudbal -
Sve o prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:59 - Vlasnik Fiorentine čeka Huana KvadradaVlasnik Fiorentine Antonio Dela Vale rekao je da će razgovarati sa Huanom Kvadradom kada se on vrati u klub I da će tek tada biti poznato da li će on i sledeće sezone igrati za ljubičaste. "Kada se bude vratio u klub videćemo kolika je njegova želja da ostane. Ako uopšte želi da ostane. U ovom trenutku nije isključeno i da će ostati. Videćemo kad budemo obavili razgovor s njim", rekao je Dela Vale. Kvadrada traže Mančester junajted, Barselona i Bajern, ali Fiorentina neće pristati da ga proda za manje od 30.000.000 evra.

23:39 - I Šalke želi Adema Ljajića Ne prestaju spekulacije oko eventualnog transfera Adema Ljajića. Pored Intera i Milana, koji su navodno bili zainteresovani za srpskog reprezentativca, u igru se uključio i nemački Šalke, koji Romi nudi 11 miliona evra. Međutim čelnici Vučice navodno traže čak pet miliona više.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

23:23 - Ninković razmišlja o penziji

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković nagovestio je da bi uskoro mogao da završi karijeru, iako ima samo 29 godina. Ninković je na kraju sezone, posle osvojene titule, napustio crveno-bele, a iako ima ponude nekoliko klubova istakao je da ako ne stigne adekvatna ponuda nekog evropskog kluba sigurno će pauzirati šest meseci. "Mnogo sam razmišljao ovih dana, imam svoje uslove pod kojima bih otišao u neki klub, a te uslove mogu samo da zadovolje Emirati ili Kina. Ali, opet malterirati porodicu, vucarati se. Ako se ne ispune ti uslovi u Evropi, odmoriću se verovatno od ovakvog fudbala koji je pun nekih interesa", istakao je Ninković.23:06 - Poznati polufinalisti završnog turnira Svetske lige Odbojkaši Irana, SAD, Italije i Brazila plasirali su se u polufinale završnog turnira Svetske lige u Firenci. Iran je u poslednjem kolu i grupe pobedio Brazil sa 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 28:26), dok je Italija u okviru H grupe bila bolja od Australije - 3:0 (25:14, 25:22, 25:21). U polufinalu završnog turnira u subotu od 17.30 časova igraju Iran - SAD, a od 20.30 Italija - Brazil. Utakmica za 3. mesto i veliko finale na programu su u nedelju. 22:41 - Kolarov strelac za Siti Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov postigao je jedan gol za Mančester siti u pobedi protiv Hartsa od 2:1 u prijateljskoj utakmici. To je bila prva provera šampiona Engleske pred novu sezonu u Premijer ligi. Sinkler je u 25. minutu doveo Siti do prednosti, a u 56. je izjednačio So. Kolarov je deset minuta pre kraja ipak doneo trijumf građanima sa penala. Srpski fudbaler je bio kapiten Sitija na ovoj utakmici.

http://www.youtube.com/watch?v=KcUzTwNvXqg
22:13 - Badštuber zaigrao posle dve godine 21:42 - Mateus: Lam će sada biti potpuno spreman za Bajern
Foto: AP
Foto: AP

21:06 - Rednap: Engleska mora da ima svoj identitet Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap rekao je da želi da fudbalska reprezentacija Engleske izgradi svoj identitet. "Problem je u ovome – Francuska je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine i moramo njih da kopiramo. Onda oni na sledećem šampionatu ne pokažu ni deo onoga sa prethodnom, pa bi zato trebalo da kopiramo Italijane, pa Špance, i sada Nemce. Posle sledećeg Svetskog prvenstva kopiraćemo nekog drugog, zar ne? Treba da budemo svoji, da imamo svoj identitet i da izvučemo najbolje iz naših igrača. Kakav je engleski stil igre? Tako bi trebalo da igraju svi, od mlađih kategodija do najstarijih. Treba da angažujemo ljude da rade sa decom, a da oni imaju filozofiju kako treba da se igra", istakao je Rednap.20:38 - Filipe Luis potpisao ugovor sa Čelsijem Fudbaler Atletiko Madrida Filipe Luis potpisao je trogodišnji ugovor sa engleskim Čelsijem. "Za mene je to ostvarenje sna. Veoma sam srećan i radujem se novom klubu. Daću sve od sebe u narednim sezonama", rekao je Luis. Brazilski levi bek će u Čelsiju nositi dres s brojem pet. Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, a mediji su naveli da je Čelsi platio 16 miliona funti Atletiku. Filipe Luis je treće pojačanje Čelsija ovog leta, pošto sun a Stamford Bridž prethodno stigli Dijego Kosta i Sesk Fabregas.

20:17 - Uhapšeno 1.400 osoba zbog ilegalnih kladionica Više od 1.400 osoba uhapšeno je u Aziji, a 12 miliona dolara je zaplenjeno tokom velike operacije protiv mreže ilegalnih sportskih kladionica tokom nedavnog Svetskog prvenstva u fudbalu. Međunarodna policijska organizacija Interpol saopštila je da su u tome sarađivale policije Kine, Hongkonga, Malezije, Singapura i Vijetnama. "Tokom operacije zaplenjeni su računari i mobilni telefoni čiji će sadržaji biti analizirani i radi otkrivanja saučesnika u Aziji ili drugde", saopštio je Interpol. Sumnja se da su tokom Mundijala ilegalne sportske opklade iznosile oko 2,2 milijarde dolara. 19:53 - Lacio: Kandreva vredi 35 miliona evra Fudbalski klub Lacio prodaće reprezentativca Antonija Kandrevu (27) samo ako neko ponudi 35 miliona evra. Kandreva je navodno prva želja novog trenera Juventusa Masimilijana Alegrija. Kandreva je igrao sve utakmice za reprezentaciju Italije na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, u Brazilu.19:32 - Vidal na odmoru ne razmišlja o transferuFudbaler Juventusa Arturo Vidal izjavio je da će odluku o svojoj budućnosti doneti tek kada se vrati u Italiju sa odmora. Teško je pričati o drugim timovima, kada ste već u vrhunskom klubu. Osvojio sam Seriju A tri puta i poštujem svoje saigrače. Čuo sam da postoji interesovanje Reala i Junajteda, ali je moj agent taj koji se bavi tim stvarima, izjavio je Vidal. Vidal je u Juventus stigao 2011. godine iz Bajera iz Leverkuzena, a tokom prošle sezone odigrao je 32 utakmice u Seriji A i postigao 11 golova. On ima još tri godine ugovora sa šampionom Italije. Kada stignem u Italiju, pričaću sa trenerom i videćemo šta će se desiti. Sada razmišlja o odmoru i želim da odem što dalje iz Čilea da bih se odmorio kako treba, istakao je Vidal.

Foto: AP
Foto: AP

19:11 - Morata prešao u Juventus

Napadač Reala Alvaro Morata novo je pojačanje Juventusa Stara dama je za njega platila 18.000.000 evra. Kraljevski klub ima opciju da posle prve godine otkupi Moratu po ceni od 30.000.000 evra, a posle dve sezone za sumu od 35 miliona. Uprava Reala je tražila da se u u govor stavi klauzula kojom Juventus ne bi mogao da Moratu proda nekom drugom španskom klubu. 18:55 - Kurtoa se oprostio od Atletika Belgijski golman Tibo Kurtoa vrati se u Čelsi. Posle tri sezone igranja za Atletiko na pozajmici, Čelsi vraća Kurtou na Stamford Bridž. Mladi golman se i zvanično oprostio od Atletika na Fejsbuku. "Hvala svima u Atletiko Madridu i svim navijačima za prelepe tri godine", napisao je Tibo Kurtoa.18:33 - FIFA ukinula suspenziju Nigeriji Svetska fudbalska federacija (FIFA) ukinula je suspenziju Nigeriji, pa će reprezentacija te zemlje moći da učestvuje u međunarodnim takmičenjima. FIFA je ukinula suspenziju pošto je vlada Nigerije povukla sudske postupke protiv čelnika nacionalnog saveza. "Legitimni organi su ponovo postavljeni, tako da je suspenzija ukinuta", navodi se u saopštenju FIFA. Nigerija je suspendovana 9. jula pošto je vlada te zemlje naredila da se otpuste čelnici nacionalnog saveza, a predsednik Aminu Majgari je uhapšen po povratku sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Vlada je okrivila čelnike Fudbalskog saveza Nigerije da su "osramotili" zemlju jer nisu uspeli da reše spor s reprezentativcima oko isplate bonusa. FIFA zabranjuje mešanje treće strane, uključujući drzavne organe, u rad nacionalnih saveza svojih članica.18:12 - Kravić potpisao za Retimno Košarkaški reprezentativac Srbije Dejan Kravić karijeru će nastaviti u grčkom Retimnu, saopštio je klub sa Krita. Kravić je diplomirao na Univerzitetu Teksas Tek, gde je imao učinak od 7.3 poena, 4.6 skoka i 1.3 blokade. Dvadesetčetvorogodišnji centar trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za učešće na prvenstvu sveta u Španiji. 17:55 - Nibali pobedio na 13. etapi Italijanski biciklista Vinčenco Nibali pobedio je na 13. etapi Trke kroz Francusku i zadržao vođstvo u generalnom plasmanu. To je njegova treća pobeda na ovogodišnjem Turu. On je etapu dugu 197,5 kilometra od Sent Etjena do Šamruza prevezao za pet sati i 23 minuta. Drugi je bio Rafal Majka, treći Leo Kenig, četvrti Alehandro Valverde, a peti Tibo Pino. Sledeća etapa vozi se u subotu od Grenobla do Risula.17:34 - Lajović zaustavljen u četvrtfinalu Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Hamburgu, pošto je poražen u četvrtfinalu od Argentinca Leonarda Majera sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Majer je bez mnogo problema dobio prvi set posle samo 22 minuta igre. U drugom setu viđena je mnogo veća borba, sve do 11. Gema, kada je Argentinac napravio odlučujući brejk. Majer će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Lukaša Rosola i Filipa Kolšrajbera.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:18 - Zvezda gostuje Spartaku na otvaranju novog stadionaFudbaleri Crvene zvezde i ruskog Spartaka odigraće 5. septembra prijateljsku utakmicu povodom otvaranja novog stadiona u Moskvi, saopštio je šampion Srbije. Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev i specijalni izaslanik generalnog direktora Spartaka Oleg Semenov potpisali su sporazum o odigravanju utakmice. Novi stadion moskovskog kluba, pod nazivom Otkritije arena, moćiće da primi 44.000 gledalaca. Između navijača Zvezde i Spartaka postoji veliko prijateljstvo, a ideja da crveno-beli gostuju na otvaranju novog stadiona potekla je od simpatizera moskovskog kluba. 16:49 - Anderson propušta turneju po SAD Fudbaler Mančester Junajteda Brazilac Anderson propustiće turneju po SAD zbog povrede lista, saopštio je klub sa Old Traforda. Andreson se povredio na treningu i ostaće u Engleskoj kako bi se oporavio do početka sezone. Junajted će tokom turneje po Americi odigrati utakmice protiv Los Anđeles Galaksija, Rome, Intera i Reala. Anderson je u Mančester došao 2007. godine i do sada je na 179 utakmica postigao devet golova. Drugi deo prošle sezone proveo je na pozajmici u Fiorentini, za koju je odigrao samo osam mečeva. 16:22 - Robinjo pregovara sa Orlandom Fudbaler Milana Brazilac Robinjo mogao bi karijeru da nastavi u Orlandu, saopštio je njegov menadžer Marisa Ramos. Američki klub želi, posle dolaska Kake, da upari nekadašnji "dvojac" Milana i reprezentacije Brazila. "Orlando je poslao ponudu Milanu i sve je još u fazi pregovora. Moguća opcija je i pozajmica, kako bi proveo u nekom brazilskom klubu narednih šest meseci. Robinjo ima ugovor do 2016. godine, saslušaćemo ponude i videti šta je najbolje za igrača", rekla je Ramosova. Ukoliko se Robinjo odluči da šest meseci provede na pozajmici u Brazilu, kao mogući kupci spominju se Flamengo i njegov nekadašnji klub Santos.

Foto: AP
Foto: AP

16:10 - STEVANOVIĆ: Kragujevac nije platio Radničkom 150.000 evra Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović demantovao je informacije da je Kragujevac košarkaškom klubu Radnički uplatio 150.000 evra, navodeći da se radi o još jednoj laži političkih protivnika.

15:27 - OTIŠAO KOD PEŠIĆA: Savanović umesto Savovića u Bajernu

15:00 - Ture: Želim da ostanem u SitijuFudbaler Mančester Sitija Jaja Ture izjavio je da ostaje u klubu, uprkos sprekulacijama da bi mogao da pronađe novu sredinu."Navijači su uvek bili dobri prema meni i mojoj porodici. Želim da ostanem, uvek ću ceniti svoj ugovor. Ne razmišljam o spekulacijama. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što ću ostati i uživati sledeće sezone. Tim se dobro priprema i pokušaćemo da osvojimo trofej i sledeće sezone“, rekao je Ture.

14:35 - Hadžibulić novi igrač Novog PazaraOfanzivni fudbaler Sead Hadžibulić potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa superligašem Novim Pazarom.

13:30 - Kvaljarela se vratio u TorinoDoskorašnji fudbaler Juventusa Fabio Kvaljarela prešao je u redove gradskog rivala Torina, saopštio je šampion Italije."Cena transfera iznosi 3,5 miliona evra, a obe strane su se dogovorile da se to isplati u naredne tri godine", navedeno je na sajtu Juventusa.12:40 - Širokov prešao u Spartak kao slobodan igračRuski fudbaler Roman Širokov prešao je iz Zenita iz Sankt Petersburga u moskovski Spartak kao slobodan igrač. Tridesettrogodišnji Širokov koji je sa Zenitom osvojio dve titule prvaka Rusije, proveo je drugi deo prošle sezone na pozajmici u Krasnodaru.12:15 - Fauler postao ambasador LiverpulaLegendarni fudbaler Liverpula i nekadašnji reprezentativac Engleske Robi Fauler imenovan je za ambasadora kluba sa Enfilda.Fauler će kao ambasador morati da ide na utakmice Liverpula, sarađuje sa marketinškim partnerima, podržava klupske projekte i radi kao mentor u akademiji.

11:50 - Mursija želi Anđušića

Foto: Saša Pavić
Foto: Saša Pavić

Srpski košarkaš Danilo Anđušić karijeru bi mogao da nastavi u Mursiji, prenosi zvanični sajt Endesa lige. Anđušić je prošle sezone igrao na pozajmici u Valjadolidu, jer bolonjski Virtus nije želeo da ga prijavi za domaće takmičenje. On je prosečno na utakmicama prvenstva Španije postizao 11,8 poena za Valjadolid.

11:10 - Lam završio reprezentativnu karijeru

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemački fudbaler Filip Lam više neće nastupati za reprezentaciju, prenela je danas agencija DPA, a pozivajući se na izjavu njegovog menadžera za Bild. Ovaj 30-godišnji defanzivni fudbaler na ovu odluku došao je samo pet dana pošto je Nemačka osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde ih je Lam predvodio kao kapiten. Lam je za selekciju Nemačke debitovao u februaru 2004. godine protiv Hrvatske, a tada ga je magazin Kiker (Kicker) izabrao za igrača utakmice. On je za nešto više od 10 godina u nacionalnom dresu nastupio 113 puta i postigao pet golova.10:40 - Mali obećao pomoć Beograda "malim sportovima" Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala i tom prilikom naveo da grad Beograd želi da pomogne što većem broju malih sportova, odnosno onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi.Mali je istakao da se američki fudbal u Srbiji i ne može smatrati malim sportom s obzirom na to da ima tridesetak klubova i 2.000 aktivnih igrača.

10:10 - Enis Hil dobila sinaAktuelna olimpijska šampionka u sedmoboju Džesika Enis Hil donela je na svet zdravog dečaka, prenele su danas svetske agencije."Naš divan dečačić Redži Enis Hil rođen je juče. Ne možemo da budemo srećniji", poručila je britanska atletičarka na Tviteru.

09:42 - Rio Ferdinand potpisao za KPR

09:20 - Dijego Lopez ostaje u Realu Golman Reala iz Madrida Dijego Lopez ostaće u tom klubu i naredne sezone, tvrdi njegov agent Manolo Garsija-Kilon. Lopez je na Bernabeu došao u januaru prošle godine iz Viljareala, a prošle godine branio je na 36 utakmica u Primeri. Ipak, činjenica da Iker Kasiljas ostaje u klubu, kao i da će Kejlor Navas najverovatnije pojačati Real, pokrenule su spekulacije o Lopesovom odlasku.

08:50 - Karlos Buzer u LejkersimaKrilni centar Karlos Buzer od sledeće sezone nosiće dres košarkaša Los Anđeles Lejkersa.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track