UKRAJINCI UOČI MEČA S HAJDUKOM: Ne napadajte Hrvate, moramo i mi u Split
Foto: Stadiumguade.com

Pozivaju na mir

UKRAJINCI UOČI MEČA S HAJDUKOM: Ne napadajte Hrvate, moramo i mi u Split

Fudbal -
Ranih devedestih godina Hrvati su se, baš kao mi sada, suprotstavili imperijalističkom čudovištu. Organizovali su obranu protiv agresora i uspeli, navodi se u saopštenju navijača

ZAGREB - Uoči kvalifikacione utakmice za Ligu Evrope protiv splitskog Hajduka, uprava ukrajinskog Dnjepra izdala je saopštenje u kome svoje navijače poziva da ne napadaju pripadnike "Torcide", koji dođu u Kijev.

"Ranih devedestih godina Hrvati su se, baš kao mi sada, suprotstavili imperijalističkom čudovištu. Organizovali su obranu protiv agresora i uspeli", navodi se u saopštenju Dnjepra.

Pošto zbog ratnih sukoba ne mogu da igraju u svom gradu, fudbaleri Dnjepra će utakmicu plej ofa protiv Hajduka odigrati na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

"Tražimo od naše huliganske grupe da ne pogorša odnose između Ukrajine i Hrvatske. Nemojte da se ponovi situacija kao u prošloj utakmici s Dancima, kada se ljudi nisu usudili da idu u Kopenhagen. Treba i mi da idemo u Split i ne nameravamo da podstičemo mržnju. Prihvatite ovo i zbog kluba, da nas UEFA ne bi kažnjavala", stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track